|

Kazakistan'da Türk işçilerine saldırı

Kazakistan'ın Tengiz bölgesindeki rafineride çalışan yaklaşık bin 140 Türk işçisi Kazakların saldırısına uğradı.

Cihan
00:00 - 21/10/2006 Cumartesi
Güncelleme: 13:07 - 21/10/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Kazakistan'da Türk işçilerine saldırı
Kazakistan'da Türk işçilerine saldırı

Kazakistan'ın Atıray eyaletindeki Tengiz petrol işletmesinde Türkiye'ye ait "Sinimdi İnşaat" ve burada taşeronluk yapan Kazak "Tengizoil" firması işçileri arasında yemek bekleme sırasından çıkan kavgada 140 kişinin yaralandı.


Konuyla ilgili haberlere yer veren Kazakistan Milli Haber Ajansı "kazinform", Türk ve Kazak işçileri birbirine düşüren kavganın yemek bekleme sırasının ihlalinden çıktığı ve olaya başka Kazak işçilerin karışmasıyla büyüdüğünü duyurdu.


Haberde, sıra beklemeden yemek almaya çalışan bir kazak işçinin Türk işçi tarafından dövülüğü ve ardından bu sahsın, işçi yatakhanesinden yardım amacıyla 400 kazak kişi getirmesiyle olayın boyutunun büyüdüğü belirtildi.


Kazak işçilerin orada bulunan bazı araç ve barakalara zarar verdiğinin belirtildiği haberde, gelen diğer kazak işçilerinin kavgaya karışması üzerine olay mahallinde bir anda arbede çıktığı kontrolden çıkan kavgada 10'u ağır olmak üzere 140 kişinin yaralandığı belirtildi.



Olayı araştıran bölge Başsavcısı Rahimbek Mamirbekov ise olayın kontrol altında olduğunu endişe edecek bir durumun olmadığını ve suçluların cezalandırılacağını söyledi.


18 yıl önce