|

Kerkük'te Afrin şehidi için gıyabi cenaze namazı

Kerküklüler, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrası ellerinde Türk ve Türkmen bayrakları ile tüm Afrin şehitleri için dua edildi.

Yeni Şafak
17:24 - 26/01/2018 Cuma
Güncelleme: 17:36 - 26/01/2018 Cuma
AA
Kerküklüler, şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan hakkında, "Bu kahraman şehidimiz yalnız Telaferlierin değil, tüm Türkmenlerin kalbinde yaşayacaktır." ifadelerini kullandılar.
Kerküklüler, şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan hakkında, "Bu kahraman şehidimiz yalnız Telaferlierin değil, tüm Türkmenlerin kalbinde yaşayacaktır." ifadelerini kullandılar.

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan için Irak'ın Kerkük kentinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kerküklüler, cenaze namazı sonrası ellerinde Türk ve Türkmen bayrakları ile başta Özalkan olmak üzere tüm Afrin şehitleri için dua etti.

Kerkük'teki Avcı Camisi İmam ve Hatibi Adil Mahmud yaptıkları açıklamada, "Kıldığımız gıyabi cenaze namazı ve ettiğimiz dualar, bizi unutmayan şehit Özalkan için. Bu bizim için ona karşı bir vefa borcudur." dedi.



"Tarihe altın harflerle yazılacaklar"

Bölgenin istikrarı ve huzuru için şehit düşen tüm askerlerin adlarının tarihe altın harflerle yazılacağını söyleyen Mahmud, şöyle konuştu:

Öte yandan Ömer Beyoğlu isimi Kerküklü de Türkiye devleti ve halkının Türkmenleri kendilerinden bir parça olarak görmesinin gurur verici olduğunu söyledi.



"Şehidimizle hep gurur duyacağız"

Afrin şehidi Özalkan'ın "Şehit olursam Türkmen balaları için anaokulu-kreş veya kültür merkezi yapılsın, ismim verilsin." şeklindeki vasiyetini hatırlatan Beyoğlu, "Biz de şehidimizle her zaman gurur duyacağız ve onu hiçbir zaman unutmayacağız. Okul yapıldıktan sonra da seneden seneye nesilden nesile şehidimizi anlatıp yaşatacağız." şeklinde konuştu

Türkiye'nin bölgenin istikrar, refah ve huzurunun bir simgesi olduğunu vurgulayan Beyoğlu, ''Türk ordusu bir tek Türkiye için değil, bölge ve Suriye'nin toprak bütünlüğü için savaşıyor. Bu, oldukça zor bir görev. Ancak her şeye rağmen Türkiye bunu başaracaktır.'' ifadesini kullandı.

#Kerkük
#Musa Özalkan
#Şehit
#Afrin
6 yıl önce