|

Krize yol açan çiçek

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Almanya Başbakanı Merkel'in görüşmesi sırasında Putin'in Merkel'e çiçek vermesi, Alman basınında tepkiyle karşılandı. Alman gazeteleri, çiçek olayını 'İyi bir şey gibi görünüyor ama hakaret' yorumunu yaptı. Rusya ise konuyla ilgili açıklama yaptı.

Yeni Şafak
11:48 - 22/05/2018 Salı
Güncelleme: 11:53 - 22/05/2018 Salı
Diğer
Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesini ziyaret eden Almanya Başbakanı Merkel'e gül buketi vermişti.
Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesini ziyaret eden Almanya Başbakanı Merkel'e gül buketi vermişti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesini ziyaret eden Almanya Başbakanı Merkel'e gül buketi vermişti. Alman basını, Putin'in Merkel'i aşağıladığını yazdı.

Putin'in geçen hafta Merkel ile Soçi'de bir araya geldiği görüşmeyi yorumlayan Alman gazetesi Bild, şu ifadeleri kullandı:

BILD: ELİNİ SIKMAKLA YETİNMELİ

"Rusya lideri Vladimir Putin, dünya siyaset arenasında liderin kendisi olduğunu Merkel'e gösterdi. Çiçek hediye ederken de kadın olduğunu hatırlatıp yerini gösterdi. Bir nezaket gösterisi gibi algılandı ama aslında bu bir aşağılama mesajıydı. Dünyanın önde gelen politikacıları birbirlerinin elini sıkmakla yetinmeli."

PESKOV: BİZDE OLUMLU BİR SİNYALDİR

  • Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya’da kadınlara çiçek vermenin iyi bir davranışın göstergesi olduğunu söyledi.Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in Almanya Başbakanı Angela Merkel’le Soçi’de yaptığı görüşme öncesinde çiçek vermesine dair açıklama Kremlin Sözcüsü Peskov’dan geldi. Peskov, "Rusya’da kadınlara çiçek vermek iyi bir davranışın göstergesidir. Devlet Başkanı’nın, Almanya Başbakanı Merkel’e çiçek buketi sunduğunda rehberlik ettiği gelenek de budur" dedi.

#Putin
#Merkel
#Almanya
#Rusya
6 yıl önce