|

'Kudüs kararı İslam dünyasındaki gerginliği tırmandıracak'

ABD'nin Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanıması kararına ilişkin konuşan Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, "Bu karar İslam ve Arap dünyasındaki gerginliği tırmandırmadan sorumludur." ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
21:02 - 7/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 21:23 - 7/12/2017 Perşembe
AA
Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt
Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, ABD yönetiminin, Tel Aviv'deki büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması kararıyla İslam ve Arap dünyasındaki gerginliği tırmandırmadan sorumlu olduğunu belirtti.

Yazılı açıklama yapan Ebu Gayt, Kudüs başta olmak üzere Filistin topraklarında artan gerginlik konusunda uyarıda bulundu.

ABD'nin aldığı bu kararla gerginliği ateşlemekten, Filistin'de, Arap ve İslam dünyasında öfkeyi büyütmekten sorumlu olduğunu kaydeden Ebu Gayt, İsrail'in Kudüs'te yaşanan gerginliği göstericilere aşırı şiddet kullanmak için bir fırsata dönüştürmeye çalıştığına dikkati çekti.

Trump dün ilan etmişti

ABD Başkanı Trump, dün akşam düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

#ABD
#Ahmed Ebu Gayt
#Arap Birliği
#Kudüs
6 yıl önce