|

Libya'da askeri üs bombalandı

Emekli General Hafter'e bağlı birlikler, Libya Şafağı Koalisyonu'nun El-Cufra'daki askeri üssünü bombaladı. Saldırıda ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Yeni Şafak
12:09 - 7/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:14 - 7/01/2015 Çarşamba
AA

Libya'da, emekli General Halife Hafter'e bağlı birliklere ait savaş uçaklarının, Trablus merkezli Milli Genel Kongre'nin desteklediği Libya Şafağı (Fecr) Koalisyonu'nun El-Cufra'daki askeri üssünü bombaladığı açıklandı.


El-Cufra kentinde Libya Şafağı Koalisyonu'nun önemli kalelerinden biri olarak kabul edilen askeri üs, ilk defa Hafter'e bağlı birliklerin düzenlediği hava saldırısında vuruldu. İçinde bir sivil uçak pistinin de bulunduğu üsse düzenlenen saldırıda, savaş uçaklarının ana pisti ve Libya Şafağı birliklerinin konuşlandığı alanlar hedef alındı.


Söz konusu saldırıda ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.


Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Libya'da, Mayıs 2014'te, Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden merkezi yönetim tarafından engellenmişti. Bu olayların ardından iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Milli Genel Kongre'nin desteklediği Libya Şafağı (Fecr) Koalisyonu ile Tobruk Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği emekli General Halife Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu Koalisyonu' arasındaki çatışmalar devam ediyor.

#Libya Şafağı Koalisyonu
#libya
#General Halife Hafter'
#El-Cufra
9 yıl önce