|

Londra'da Tony Blair protestosu

Londra Kolej Üniversitesi tarafından konuşmacı olarak davet edilen Tony Blair''i savaş karşıtı gruplar ve öğrenciler protesto etti.

İha
00:00 - 13/11/2012 Salı
Güncelleme: 23:30 - 13/11/2012 Salı
Yeni Şafak
Londra'da Tony Blair protestosu
Londra'da Tony Blair protestosu

Kampus içerisindeki yeri ve saati gizli tutulan konferansa İşçi Partisi Eski Savunma Bakan Yardımcısı John Reid ve Eğitim Bakan Yardımcısı Michael Gove da katıldı. Konferansın gerçekleştiği yeri bulmak isteyen protestocular tüm girişleri zorladılar. Polisin kampüs etrafında yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlemlendi.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı protestoda göstericiler ''yalancı Blair'' pankartları taşıyarak, Blair''in tutuklanmasını talep eden sloganlar attılar. Savaş karşıtı Fraser Anderson, ''Bugün burada hapishaneye gitmeyi hak eden Tony Blair''i protesto ediyorum. Kendisi savaş suçlusudur. Bizler hiçbir zaman Irak ve Afganistan''a girmemeliydik ve bu savaş hala devam ediyor. Ekonomik buhranın ağır olduğu bir dönemde, birçok alanda kamu kesintilerine gidilirken savaşa milyonlarca pound harcanması çok anlamsızdır ki biz bu savaşlarda daha başında bulunmamalıydık. Mesajımız, bugün burada Tony Blair'' in mahkemeye çıkartılmasını bir kez daha talep ediyoruz. Hague de mahkemeye çıkartılıp bunların hesabını vermeli'' dedi.

''GERÇEKLERİN BUNLARLA HİÇBİR ALAKASI YOK''

Afganistan''da asker olarak görev yapmış Joe Glenton ise asker olarak şahit olduklarını anlattı. Gerçeklerin çok farklı olduğunu ve bazı devlet adamlarının halkı kandırdığına dikkat çeken protestocu şöyle konuştu:

''Bugün üniversitenin savaş suçlusu Tony Blair''i kampuse davet etmesini protesto ediyoruz. Londra Kolej Üniversitesi öğrenciliğimden önce Afganistan''da asker olarak görev yaptım. Orada neler olduğuna şahit oldum. Birçok asker arkadaşımı görev sırasında kaybettim. 2006 yılında göreve başladım ve asker olmayı seçme nedenim herkes gibi ekonomik sebeplerdi. Oraya gittiğinizde size oradaki kadınlara, çocuklara yardım edeceğiniz, ülkenizin korunmasına katkıda bulunacağınız gibi sebepler söyleniyor ancak gerçeklerin bunlarla hiçbir alakası yok. Bu sahte iddialar tamamen hayal ürünüydü. Tüm bu gerçekleri görmek benim hayatımı değiştirdi, şimdi üniversite de siyaset bilimi çalışıyorum ve Tony Blair''den hoşlanmıyorum. Mesajımız açık; Tony Blair gibi isimlerin bu kampüse girmesini istemiyoruz, çünkü bu kabul edilemez bir şey.''

11 yıl önce