|

Makedonya'nın kapısı Türkiyeli yatırımcılara açık

Aa
00:00 - 23/02/2012 Perşembe
Güncelleme: 18:35 - 23/02/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Makedonya'nın kapısı Türkiyeli yatırımcılara açık
Makedonya'nın kapısı Türkiyeli yatırımcılara açık

Makedonya'nın başkentinde 2. Üsküp Türk İhraç Ürünleri Genel Ticaret Fuarı açıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Makedonya Çevre ve Planlama Bakanı Abdül Hakim Ademi, "Burada Türk yatırımcılar bir araya geliyor, Makedonya'da yatırım faaliyetlerini genişletmeye ilgi gösteriyorlar. Makedonya'da Türkiyeli yatırımcılara kapılar açıktır" dedi

Makedonya Yabancı Yatırımcılar Ajansı Müdürü Visar Fida da konuşmasında, Türkiye'nin Makedonya'da yeni yapacağı yatırımlar arasında otomobil sanayisine önem vereceğini belirterek, Türkiye'nin Makedonya'da en önemli yabancı yatırımcı olacağını söyledi.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer de açılış törenindeki konuşmasında,  Türk şirketlerinin Makedonya'da yatırım yapmaya özel ilgi gösterdiğini ve Türkiye ile Makedonya arasındaki ticaret hacminin giderek artığını belirtti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin bu yıl 410 milyon dolara ulaştığını belirten Büyükelçi Sökmensüer, Üsküp'te açılan fuarla ticari işbirliğinin daha yüksek rakamlara ulaşacağına inandığını söyledi.

Fuarın aşılış törenine Büyükelçilik Ekonomi Müşaviri Şenol Türkyılmaz ile Türkiye ve Makedonya'dan çok sayıda şirket temsilcisi de katıldı.

Fuara başta ilaç, gıda, tarım, turizm ve inşaat sektörü olmak üzere çeşitli alanlarda faaliyet gösteren çok sayıda Türk şirketi katılıyor.

12 yıl önce