|

Maliki: Susmayacağım

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, "Gösterilerin yapıldığı alan çevresinde askerlerin öldürülmesi olayına karşı susmayacağım" dedi.

Aa
00:00 - 27/04/2013 Cumartesi
Güncelleme: 18:43 - 27/04/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Maliki: Susmayacağım
Maliki: Susmayacağım

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada Maliki, şiddete başvurmayan göstericilere, ordu ve polisi hedef alan göstericileri kendi saflarından çıkarma çağrısı yaptı.

"Gösterilerin yapıldığı alan çevresinde askerlerin öldürülmesi olayına karşı susmayacağım" ifadesini kullanan Maliki, şunları kaydetti:

"Din adamlarına, aşiret şeyhlerine, halka ve özellikle Enbar vilayeti sakinlerine sesleniyorum. Bu katilleri aranızdan çıkarın ve vilayette ordu ve polisi hedef almalarını engelleyin."

Irak Ordusu'na bağlı Enbar Vilayeti Operasyonları Komutanı Vasim el-Hardan 24 saat içinde Ramadi kentindeki "İzzet ve Onur Meydanı"nda 5 askeri öldüren kişilerin teslim edilmesini isteyerek, aksi halde "sert tepki" verileceğini belirmişti.

Resmi olmayan verilere göre Irak'ta geçen Salı gününden bu yana yaşanan çatışmalarda yaklaşık 200 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı ifade ediliyor.


11 yıl önce