|

Medvedev "Türk Akımı"ndan umutlu

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, "Türk Akımı" boru hattı projesinin gerçekleşmesi konusunda ümitli olduklarını belirtti. Medvedev; Türkiye'de yeni hükümetin kurulmasıyla "Türk Akımı" sözleşmesinde kesin olarak anlaşma sağlanacağına inandıklarını söyledi.

Yeni Şafak
10:28 - 24/07/2015 Cuma
Güncelleme: 07:54 - 24/07/2015 Cuma
DHA

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Rusya'nın "Türk Akımı" boru hattı projesinin gerçekleşmesi konusunda iyimserliğini koruduğunu ve hükümetler arası sözleşmenin Türkiye'de yeni hükümetin kurulmasının ardından imzalanmasını ümit ettiklerini bildirdi.



Medvedev şu açıklamayı yaptı:


"Türk Akımı projesi hiç şüphesiz ki Güney Akımı'nın alternatifidir ve biz bu projeye iyimser yaklaşıyoruz. Belgelerin bir kısmı imzalandı fakat hükümetler arası sözleşme henüz imzalanmadı. Bunun sebebi büyük anlamda Türkiye'de hükümetin kurulamamasıdır. Bizim Türkiye'deki partnerlerimiz ve mevkidaşlarımız bu hükümeti kurmak zorunda. Bu kolay bir iş değil."


Rusya Başbakanı, Türk tarafı ile görüşmeler yaptıklarını belirterek, "Onlarla görüşmeler yapıyoruz. Orada siyasi sorunların çözülmesinin ve siyasi sürecin tamamlanmasının ardından bu konuda kesin olarak anlaşma sağlayacağımızı düşünüyoruz" dedi.

#Rusya
#Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev
#Türk Akımı
9 yıl önce