|

Meksika'da göstericiler hükümet binasını ateşe verdi!

Meksika'nın güneyindeki Guerrero eyaletinde üç hafta önce 43 öğrencinin kaybolmasını protesto eden göstericiler, hükümet binasını ateşe verdi.

Aa
00:00 - 14/10/2014 Salı
Güncelleme: 13:09 - 14/10/2014 Salı
Yeni Şafak
Meksika'da göstericiler hükümet binasını ateşe ver
Meksika'da göstericiler hükümet binasını ateşe ver

Aralarında çok sayıda öğrenci ve öğretmenin de bulunduğu göstericiler, eyalet başkenti Chilpancingo'daki hükümet binasına önce taş attı, daha sonra binayı molotof kokteylleriyle ateşe verdi. Binada çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Guerrero yerel hükümeti sözcüsü Jose Villanueva Manzanarez, Ayotzinapa Öğretmenler Sendikası üyelerinin Chilpancingo Kongresi'ne girmeye çalıştığını ancak polis tarafından engellendiğini söyledi.

Göstericiler, 26 Eylül'den bu yana kayıp olan 43 öğrencinin sağ salim geri dönmesini istiyor.

Meksika'da geçen ay öğretmenlerin çalışma koşullarını protesto eden öğrenciler ile polis arasında çatışma çıkmıştı. Polisin öğrencileri taşıyan araçlara ateş açması sonucu 6 kişi yaşamını yitirmiş, 25 kişi yaralanmıştı. Çatışmaların ardından öğrenciler, son kez kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından zorla araçlara bindirilirken görülmüştü. Öğrencilerin, uyuşturucu çeteleriyle bağlantılı yerel polisler tarafından kaçırıldığı sanılıyor.

Geçen hafta ortaya çıkan toplu mezarlarda çok sayıda yanmış ceset bulunmuştu. Adalet Bakanı Jesus Murillo Kara, cuma günü yaptığı açıklamada, kayıp öğrencilerin bulunması için düzenlenen operasyonlarda 26'sı yerel polis 34 kişinin gözaltına alındığını belirtmişti. Kara, şiddet olaylarının ardından kentten ayrılan ve geri dönmeyen Iguala Belediye Başkanı Jose Luis Abarca Velazquez, eşi ve emniyet müdürü için de tutuklama emri çıkarıldığını kaydetmişti.

10 yıl önce