|

Mescid-i Aksa garip değil

Kudüs'e giden ilk Diyanet İşleri Başkanı olan Mehmet Görmez Mescid-i Aksa’da Filistinli ve Türk cemaate seslendi: Buraya gelmemizin bir sebebi de, “Siz yalnız değilsiniz. Mescid-i Aksa asla garip değildir. Mescid-i Aksa’nın sahipleri vardır" demektir.

Yeni Şafak
04:00 - 17/05/2015 Pazar
Güncelleme: 00:23 - 17/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Kudüs'ü ziyaret eden ilk Diyanet İşleri Başkanı olan Görmez Mescid-i Aksa'da Filistinli ve Türk cemaate seslendi. Görmez, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın miraca Kudüs'ten yükselmesinin İslam ümmetine büyük bir mesaj verdiğini belirterek, “Nasıl ki efendimiz Muhammed Mustafa'nın miracı Kudüs'ten gerçekleşmiştir, İslam ümmetinin de miracı bir gün gelecek Kudüs'ten gerçekleşecektir” ifadelerini kullandı.



AKSA BİZE SESLENİYOR


“Kalbinin semasına doğru miraca çıkamayan, Rabbine doğru miraca çıkamaz” diyen Görmez, şunları kaydetti: “Aziz kardeşlerim, bugün bütün İslam dünyası, tarihinin en zor süreçlerinden birini yaşıyor. Aşağılarda sürünüyoruz. Mescid-i Aksa bugün bütün taşlarıyla hepimize ve bütün ümmete yüksek sesle şöyle sesleniyor; 'Siz beni özgürlüğüme kavuşturmadıkça miraçlara çıkamazsınız.' Kalbinin semalarına miraca çıkamayan insanlar, kendi mukaddesatını işgal altından kurtaramaz."



ÖZGÜRLEŞMELİYİZ


Önce herkesin kalbini her türlü kinden, nefretten, şirkten, günahtan kurtararak özgürlüğüne kavuşturması gerektiğini belirten Görmez, “Kalbini, zihnini ve aklını kötülüklerin işgalinden kurtaramayan bir ümmet, kendi mukaddesatını da işgal altından kurtaramaz. Aklımızı ve beynimizi de her türlü kötü düşüncenin egemenliğinden kurtaracağız ki ümmetin özgürlüğünden söz edebilelim” dedi. Sözleri sık sık tekbirlerle kesilen Görmez, “Türkiye'den kardeşlerinizle, Miraç Gecesi'ni idrak etmek için aranıza gelmemizin bir sebebi de, hepinize yüksek sesle, 'Siz yalnız değilsiniz. Mescid-i Aksa asla garip


değildir. Mescid-i Aksa'nın sahipleri vardır' demektir”


şeklinde konuştu.



EL HALİL HAPİSHANE GİBİ


Öte yandan dün Batı Şeria'nın El Halil şehrini ziyaret eden Prof. Görmez, “Taleal bedru aleyna” (Ay doğdu üzerimize) ilahisi eşliğinde binlerce Filistinlinin sevgi gösterisiyle karşılandı. Görmez, içinde Hazreti İbrahim ve eşi Hazreti Sare ile Hazreti Yakup, Hazreti İshak, Hazreti Yusuf peygamberlerin kabirlerinin bulunduğu Hazreti İbrahim Camisini ziyaret etti.


Binlerce Filistinlinin iştirak ettiği namazın ardından, cemaate seslenen Görmez, “Şehre girdiğimde hapse girmiş gibi bir his uyandı içimde. Bu Müslümanlar için bir ayıptır. Hz. İbrahim'i yakmayan ateş Filistinli kardeşlerimizi de yakmayacak. Peygamberlerin babası Hz. İbrahim'in mezarını dahi bir hapishaneye çeviren düşünceyi Allah'a şikayet ediyorum” dedi.


#Mehmet Görmez
#Mescidi Aksa
#kudüs
9 yıl önce