|

Mısır Sana Büyükelçiliği faaliyetlerinin askıya aldı

Mısır'ın Yemen'deki Sana Büyükelçiliği'nin faaliyetlerini güvenlik zafiyeti nedeniyle askıya aldığını açıkladı.

Yeni Şafak
11:49 - 23/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:59 - 23/02/2015 Pazartesi
AA

Mısır yönetimi, Yemen'in başkenti Sana'daki Büyükelçiliğinin faaliyetlerini askıya aldığını ve büyükelçi ile diplomatik heyetin Kahire'ye döndüğünü açıkladı.


Mısır resmi haber ajansı MENA'nın haberine göre, "Yemen'deki güvenlik zafiyeti nedeniyle Mısır'ın Sana Büyükelçiliğinin faaliyetleri askıya alındığı, Büyükelçi Yusuf eş-Şerkavi ve diplomatik heyetin ise sabah saatlerinde Kahire'ye döndüğü" ifade edildi.


Yemen'deki son olayların ardından, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, Fransa, Suudi Arabistan ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkeler büyükelçilik çalışmalarını askıya almıştı.


Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından Husiler, 6 Şubat'ta meclisi feshetmişti. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi ülkedeki siyasi kesimler tarafından ''Darbe" olarak nitelendirilmişti.


Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, cumartesi günü Aden'e gitmişti.


Hadi, burada "Cumhurbaşkanı" sıfatını kullanarak yaptığı yazılı açıklamada, "Şii Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) Sana'da kontrolü ele geçirdiği 21 Eylül tarihinden itibaren alınan kararların geçerli olmadığını" ifade etmişti.

#Mısır
#Büyükelçilik
#sana
#Yemen
9 yıl önce