|

Mr. Derviş du yu spik İngiliş

Kıbrıs Türk halkı adanın kaderini belirleyecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için bugün sandık başında. Talat'ın son mitingi şaşırtıcı bir kalabalığa sahne olurken "Mr. Derviş du yu spik İngiliş- Bay Derviş İngilizce konuşabiliyor musunuz?" dövizleri taşıyan halk Kıbrıs sorununun çözümünde Eroğlu liderliğinin yetersiz kalacağı mesajını verdi

Önder Deligöz
00:00 - 18/04/2010 Pazar
Güncelleme: 00:30 - 18/04/2010 Pazar
Yeni Şafak
Mr. Derviş du yu spik İngiliş
Mr. Derviş du yu spik İngiliş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yeni cumhurbaşkanını seçmek üzere bugün sandık başında. Sorunun çözümünde Ada'nın geleceğini belirleyecek olan kritik seçimde Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Başbakan Derviş Eroğlu yarışıyor. Talat oylama öncesi yaptığı son mitingde o güne kadar görülmemiş bir kalabalığı toplarken bazı anketlerin aksine sandıktan zaferle çıkabileceğinin sinyalini verdi. Mitinge akın eken binlerce Kıbrıs Türk'ü ilginç pankart ve dövizler taşıdı. Bunlardan biri Eroğlu'na "Mr. Derviş du yu spik İngiliş (doğru yazılışı: Mr. Dervish do you speak English- Bay Derviş İngilizce konuşabiliyor musunuz?) diye sesleniyordu. Ada'da çözümü isteyen halk 'statükocu Eroğlu'nun dünyaya entegre olma ve sorunun kalıcı çözümü konusunda yetersiz olduğunu düşündüklerini söylediler.

RET CEPHESİNİ TARİHE GÖMECEĞİZ

Rakipler dün son kozlarını ilk kez TV ekranında paylaşırken Talat sert geçen tartışmada Eroğlu'nun bir Kıbrıs politikası olmadığını, bu nedenle Kıbrıs sorununu çözmesinin mümkün olmadığını savunarak 'Ret cephesini tarihin çöplüğüne gömeceğiz' dedi.


Benimle resim çektirenleri tehdit ediyorlar

Yeni Şafak'ın sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Talat, rakibi Derviş Eroğlu'nun Kıbrıs halkını iş ve ekmek üzerinden tehdit ettiğini söyledi. Eroğlu'nun seçim sürecinde çok büyük baskı uyguladığını söyleyen Talat şu ifadeleri kullandı: “Şantaj tehdit ve baskı ile halkın iradesine ipotek koyma çabası içindeler. Bugün (dün) bir vatandaşımızla kucaklaştık, sohbet ettik. O sırada fotoğrafı çekilince çok üzüldü. Hemen fotoğrafçı arkadaştan rica ettik, sildi fotoğrafı. Yani bu kadar korku içindedir halkımız.” Talat "Halkıma söz veriyorum. Denktaş-Eroğlu ikilisinin korku imparatorluğunu KKTC'den kazıyacağım.” dedi.


14 yıl önce