|

Muhaliflerden rejim karargahına baskın: 3 ölü

Suriye'de muhalif İslam Ordusu'na bağlı birlikler, başkent Şam'da rejim güçlerinin kontrolünde olan askeri bölgelere "katyuşa füzeleriyle" saldırmaya başladı.

09:11 - 5/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:44 - 5/02/2015 Perşembe
AA
ARŞİV
ARŞİV

Saldırı sabah saat 07.30'da başlarken, başkent Şam'ın muhtelif bölgelerine yüzlerce katyuşa füzesi atıldı. Muhaliflerin saldırılarının ardından patlama ve ambulans sesleri gelmeye başladı.


Muhalif İslam Ordusu Komutanı Zahran Alluş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, saldırıların başkent Esed güçlerinden temizleninceye kadar devam edeceğini söyledi.


İslam Ordusu Komutanı Zahran Alluş, önceki gün yaptığı açıklamada, başkent Şam'da rejim güçlerine ait yerleri vuracaklarını belirterek, siviller, diplomatik misyonlar ile öğrencilerden askeri bölge, araç ve kontrol noktalarına yaklaşmamaları çağrısında bulunmuştu.


3 rejim askeri öldürüldü

Suriye'de muhalif gruplardan İslam Ordusu komutanı Zahran Alluş, başkent Şam'da rejim güçlerine ait birçok bölgeye füze, roket ve havan toplarıyla saldırdıklarını bildirdi.


Alluş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, İslam Ordusu'nun, rejimin Doğu Guta bölgesindeki ilçe ve beldelere bombardımana devam etmesi nedeniyle Başkent'te, "Hava İstihbarat Şubesi, Devlet Güvenlik binası, 8 Mart askeri kontrol noktası, Güvenlik Akademisi, istihbarat dairesi, Genelkurmay Başkanlığı binası ile bir çok askeri bölgeye" saldırı düzenlediklerini belirtti.


Suriye resmi ajansı SANA'da yer alan haberde, silahlı grupların Başkent'e düzenlediği füze ve havan topu saldırılarında 3 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı, evlerde ve araçlarda hasar oluştuğu kaydedildi.


İslam Ordusu Komutanı Alluş, önceki gün yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin Doğu Guta bölgelerine düzenlediği saldırılara karşılık, Şam'da rejim güçlerine ait yerleri vuracaklarını belirterek, siviller, diplomatik misyonlar ile öğrencilerden askeri bölge, araç ve kontrol noktalarına yaklaşmamaları çağrısında bulunmuştu.


Bugün sabah da yerel saatle 07.30'da başkent Şam'ın muhtelif bölgelerine "katyuşa füzeleri"yle saldırı başlatıldığı belirtilmişti.

#suriye
#esed rejimi
#Muhalif İslam Ordusu
#Zahran Alluş
#şam
#saldırı
9 yıl önce