|

Muhammed Soltan babasının yardımıyla savunma yaptı

Darbe karşıtlarının sembol isimlerinden biri olan ve Mısır hapishanelerinde 408 gündür açlık grevi yapan Muhammed Soltan, çıkarıldığı son mahkemede babası Salah Soltan'ın yardımıyla savunma yaptı.

16:31 - 9/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:17 - 9/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Kahire Ceza Mahkemesi'nde süren davaya babası Salah Soltan'ın yardımıyla katılan Muhammed Soltan, açlık grevinin 408'inci gününü geride bıraktı. Daha önce sağlık problemleri nedeniyle tahliyesini isteyen ve reddedilen Soltan, bu duruşmadaki savunmasında siyasi partilerle hiçbir bağlantısının olmadığını tekrar etti. 


Soltan, tutuklanma anını anlattığı duruşmada, "Emniyet güçleri evimize girdiler, babamı sordular, onu bulamayınca beni tutukladılar. Bir buçuk yıldır hiçbir suçum olmaksızın tutuluyorum" dedi. 


Muhammed Soltan kimdir?

Darbe karşıtı gösterilere katıldığı için tutuklanan ABD vatandaşı Muhammed Soltan, Ohio'da ekonomi eğitimi almıştı ve 10 yıldan fazladır ailesiyle Amerika'da yaşıyordu. Rabia Meydanındaki darbe karşıtı eylemlere katılan Soltan, yaşanan katliamları dış basınla paylaşmış, bu sırada kolundan vurulmuştu. Babası Mısır'ın önde gelen ilim adamlarından olan 27 yaşındaki Muhammed Soltan, hukusuz yargılanmaya tepki olarak başladığı açlık grevini sürdürüyor. 

#mohammed soltan
#mısır
#mısır mahkemeleri
9 yıl önce