|

Mursi karşıtları, devlet binasını kapattı

Mısır'ın başkenti Kahire'de Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi aleyhine gösteri düzenleyen eylemciler, Tahrir meydanındaki devlet binasını dikenli tellerle çevreleyerek, hizmete kapattı.

Cihan
00:00 - 9/12/2012 Pazar
Güncelleme: 16:20 - 9/12/2012 Pazar
Yeni Şafak
Mursi karşıtları, devlet binasını kapattı
Mursi karşıtları, devlet binasını kapattı

Tahrir meydanında Mursi karşıtı eylemler devam ederken, göstericiler meydana bakan ve birçok resmi kurumun ofisinin bulunduğu 'Tahrir Kompleksi'nin girişleri dikenli tellerle kapattı. Görevlilerin içeri girmesine izin vermeyen eylemciler ayrıca her girişte kontrol noktası kurdu.

Binanın önünde çadır da kuran eylemcilerden Ahmet Khodir, Mursi'nin son kararlarını protesto ettiklerini söyledi. Khodir, taslak anayasayı yazan kurulu onaylamadıklarını belirterek, Mursi'nin yargılanması gerektiğini savundu.

19 Kasım'dan Tahrir'de olduğunu söyleyen kadın eylemci İsraa ise taslak anayasayı yazan komisyonun feshedilmesini istediğini belirtti. Ülkede Mursi'nin kendisine geniş yetkiler veren kararlar almasında sonra çıkan olaylardan dolayı Cumhurbaşkanının sorumlu tutan İsraa, görevi bırakmasını istedi.

Bu arada Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, geçtiğimiz ay aldığı ve kendisine geniş yetkiler veren kararları iptal etti. Mursi'nin kararları tepki ile karşılanırken, ülke genelinde gösteriler düzenlenmişti. Mursi kararları iptal derken, anayasa referandumunun da planlandığı üzere devam etmesinde ısrar ediyor. Mısır'da anayasa referandumunun 15 Aralık'ta yapılması planlanıyor.

11 yıl önce