|

Mursi'nin danışmanları disipline sevk edildi

Kahire Üniversitesi, Mursi'nin danışmanlığını yapmış 10 öğretim üyesini disiplin kuruluna sevk etti. Üniversite Rektörü Cabir Nassar, yaptığı açıklamada, Mursi'nin danışmanlığını yapan 10 öğretim üyesinin, "üniversitenin paralarını zimmetlerine geçirme", "şiddete teşvik" ve "haksız ilmi imtiyazlar elde ettiği" gibi suçlamalarla disiplin kuruluna gönderildiğini belirtti.

Aa
00:00 - 19/06/2014 Perşembe
Güncelleme: 18:52 - 19/06/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Mursi'nin danışmanları disipline sevk edildi
Mursi'nin danışmanları disipline sevk edildi

Başsavcılığa sunulmak üzere, bu kişilerden 9 kişi hakkında fezleke hazırladığını aktaran Nassar, danışmanlardan Seyf Abdulfettah'ın ise sadece "haksız ilmi imtiyazlar elde ettiği" iddiasıyla fezlekeye dahil edildiğini kaydetti.

Nassar, Mursi'nin siyasi işlerden sorumlu danışmanı Bakinam eş-Şerkavi'nin ise "şiddeti teşvik ettiği ve üniversitedeki gösterileri yönettiği" gerekçesiyle sadece kurula sevk edildiğini, bu kişinin savcılık fezlekesine dahil edilmediğini ifade etti.

Seyf Abdulfettah ise şu ana kadar konuyla ilgili bilgilendirilmediğini belirterek, "Üniversiteden resmi tebliğ geldiğinde gereken açıklamayı yaparım ancak bunlar daha önce reddettiğimiz suçlamalardır" ifadesini kullandı.

10 yıl önce