|

Müslümanlara çirkin saldırılar yapılıyor

Saldırıların arkasında Bin Ladin'in bulunduğu iddiası ABD'li Müslümanlara yönelik düşmanca hareketleri artırdı.

Yeni Şafak
00:00 - 15/09/2001 Cumartesi
Güncelleme: 18:39 - 22/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

ABD Başkanı Bush, Müslümanlara saygılı olunması çağrısı yaptı. Müslüman-Hıristiyan Uzlaşma Merkezinin Uzmanı Prof. John Woll ise, "potansiyel değil, gerçek bir tehlike"yle karşı karşıya olunduğu uyarısında bulundu.



Arap Birliği "ABD'deki Arap ve İslam toplumuna zarar gelmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını" istedi. Dün Texas'ta bir camiyle İslam merkezine molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Woll, camilere saldırılar yaşandığını hatırlatarak, Ortadoğu görünümlü ya da Müslüman görünümlü insanların tehdit altında olduğunu doğruladı. Brooklyn'de Yemenlilerin yaşadığı bölge polis ve askeri birlikler tarafından abluka altına alındı. Müslümanların derneklerine ve örgütlerine tehdit telefonlarının geldiği, evlerinin önüne "Defolun gidin" şeklinde yazılar yazıldığı belirtildi. New York'ta da yaşlı ve sarhoş bir adam Pakistanlı bir kadına saldırdı. Yaşlı adam, kadını 'Ülkemi yok ettin. Seni öldüreceğim' diye tehdit etti.



İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzeyinde bulunan Müslümanlara ait bir ilkokulun, ABD'ye yönelik terör saldırılarının ardından gelen tehditler yüzünden kapatıldığı açıklandı.



#ABD
#Usame Bin Ladin
#Müslümanlara saldırı
#Prof. John Woll
23 yıl önce