|

Netanyahu kabinesinde yolsuzluk depremi

İsrail Knesset meclisinin feshedilmesiyle başlayan ve erken seçimlere gitme kararına varılan süreçte ülke içindeki çalkantılar devam ediyor. İsrail polisi, Netanyahu kabinesinden bürokratların da içinde bulunduğu 30'dan fazla kişinin yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alındığını duyurdu. Emniyetten yapılan açıklamaya göre, gözaltına alınanlar arasında Netanyahu kabinesinden üst düzey yetkililer de bulunuyor.

Yeni Şafak
10:53 - 24/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 09:10 - 24/12/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İsrai'de meclisin feshedilmesiyle başlayan süreç, çalkantılarına devam ediyor. 
İsrail polisi, Netanyahu kabinesinden bürokratların da içinde  bulunduğu 30'dan fazla kişi hakkında yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alındığını duyurdu. 

Reuters'ın haberine göre, gözaltına alınan isimlerin henüz açıklanmadığı ifade edilirken, İsrail Emniyet Sözcüsü Luba Samri, gözaltına alınan şüphelilerin birkaç gün içinde duruşmaya çıkacaklarını söyledi. 


Gözaltına alınanlar arasında üst düzey yetkililerin olduğunu açıklayan Samri, "Eski bir bakan yardımcısı da dahil olmak üzere kabineden üst düzey isimler bu davada yargılanacak. Şüpheliler hakkında duyrulan suçlar ise, dolandırıcılık, kara para aklama ve yolsuzluk" şeklinde konuştu.

#israil
#kabine
#knesset
#netanyahu
#netanyahu kabinesi
9 yıl önce