|

Netanyahu'dan soruşturmaya tepki

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) Filistin'deki savaş suçlarıyla ilgili ön soruşturma kararına ilişkin, "Maalesef bu soruşturma, UCM'yi çözümün değil, sorunun bir parçası haline getirmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak
21:08 - 16/01/2015 Cuma
Güncelleme: 19:13 - 16/01/2015 Cuma
AA

Netanyahu yaptığı yazılı açıklamada, "Teröristlerin Fransa'da Yahudileri katletmesinden birkaç gün sonra UCM savcısının Yahudi devletine karşı soruşturma açması tam bir skandaldır. Bunun tek nedeni, vatandaşlarımızı Filistin Otoritesi ile işbirliği yapan terör örgütü Hamas'a karşı savunmamızdır" ifadesini kullandı.


Netanyahu, "Hamas savaş suçluları, İsrail vatandaşlarına binlerce roket fırlattı. Maalesef bu soruşturma UCM'yi çözümün değil, sorunun bir parçası haline getirmiştir" yorumunu yaptı.


Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bir süre önce, aralarında UCM'ye üyeliğin de bulunduğu 20 uluslararası anlaşmaya imza atmış ve bunları BM'ye sunmuştu. Filistin'in UCM üyeliğinin 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe girmesi bekleniyor.


İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz 2014'te başlattığı 51 gün süren saldırılarında 2 bin 159 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.

#israil
#netanyahu
#filistin
9 yıl önce