|

Obama'nın sözleri lafta kalmasın

Afganistan Kültür ve Gençlik İşleri Bakanı Abdulkarim Khoram, "Obama'nın İslam dünyası ile ilgili söylediklerinin sözde kalmamasını diliyoruz" dedi.

İha
00:00 - 6/06/2009 Cumartesi
Güncelleme: 21:54 - 6/06/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Obama'nın sözleri lafta kalmasın
Obama'nın sözleri lafta kalmasın

Konya'ya gelen Afganistan Kültür ve Gençlik İşleri Bakanı Abdulkarim Khoram, 'ABD Başkanı Obama'nın İslam dünyası ile ilgili söylediklerinin sözde kalmamasını diliyoruz' dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Konya'ya gelen Afganistan Kültür ve Gençlik İşleri Bakanı Abdulkarim Khoram, Konya Valisi Osman Aydın ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan tarafından Mevlana Müzesi'nde karşılandı. Bakan Khoram ve beraberindeki heyet Mevlana Müzesi'ni gezerek Hz. Mevlana'nın sandukası başında dua etti.

Müze hakkında yetkililerden bilgi alan konuk Bakan Khoram'a Vali Osman Aydın Mevlana Müzesi'nin yeşil kubbesinin işlendiği bir tablo ile mesnevi hediye etti. Bakan Khoram ise Vali Aydın'a üzerinde Mevlana'nın kabartma figürünün işlendiği bir taş ve Afganistan'ı anlatan kitaplar hediye etti.

Mevlana Müzesi'nden çok etkilendiğini belirten Bakan Khoram, "Hiç düşünmezdim Konya'ya gelip Mevlana Celaleddin Rumi'yi ziyaret edeceğimi. İstanbul'a gelir gelmez Konya'yı düşündüm ve Konya'ya koştum. Hz. Mevlana Celaleddin Rumi'nin kalbimizdeki sevgisi büyüktür" şeklinde konuştu.

Müze ziyareti sonrası gazetecilerin ABD Başkanı Barack Obama'nın Kahire'de İslam dünyası ile ilgili yaptığı açıklamaları hakkındaki soruları üzerine Bakan Khoram, "Obama'nın İslam dünyası ile ilgili söylediklerinin sözde kalmamasını diliyoruz. Tüm milletler dostluk içinde iç içe yaşayabilmelidirler. Ben diyorum ki, medeniyetler çatışmasın, birbirleriyle dostluk içinde yaşasınlar. Eskiden de sözümüz buydu bundan sonra da bu olacak" diye konuştu.

15 yıl önce