|

Öğrenci protestoları eğitime ara verdirdi

Çad'ın başkenti N'Djamena'da patlak veren üniversiteli öğrencilerin protesto gösterilerinin ardından eğitime 3 gün ara verildi.

Yeni Şafak
17:07 - 10/03/2015 Salı
Güncelleme: 15:11 - 10/03/2015 Salı
AA

Çad hükümeti, üniversite öğrencilerinin düzenlediği gösterilerden sonra başkent N'Djamena'da eğitime 3 gün ara verildiğini açıkladı.


İçişleri ve Güvenlik Bakanı Abderahim Breme, motosiklet kullananlara kask takma zorunluluğu getirildikten sonra kask fiyatlarının artışının protesto edildiği gösterilerden sonra tüm öğretim kurumlarında eğitime 3 gün ara verildiğini bildirdi.


Breme, gösteriler sırasında bir kişinin, öğrenci servisinin ateşe verilmesi nedeniyle öldüğünü, bir kişinin yaralandığını belirtti.


Eğitim Fakültesi Öğrencileri (FACED) Koordinatörü Ezeşiel N'dumana ise gösteriye müdahale eden güvenlik güçlerinin açtığı ateşte dört öğrencinin hayatını kaybettiğini öne sürdü.


Bölgedeki hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, gösterilerde yaralanan 60 kadar kişi N'Djamena merkez hastanesinde tedavi görüyor.


Yerel yetkililer bu sabah, gösteriler sırasında üniversite öğrencileriyle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada üç öğrencinin öldüğünü, 10'a yakınının yaralandığını duyurmuştu.


Gösterilerde protestocuların bir öğrenci servisini ateşe verdiği de ifade edilmişti.


Güvenlik ve Bölgesel İdare Bakanlığı, 10 gün önce motosiklet sürücülerine kask takma zorunluluğu getirmiş ve takmayanlara ceza verileceğini duyurmuştu.


Bakanlık Genel Sekreteri Mahamat Abdulaye Mbodu, kararın trafik kazalarından kaynaklanan ölümleri azaltmak için alındığını söylemişti.


Öğrenciler, karar çıktığından bu yana kask fiyatlarının çok yükseldiğini, esnafın kolaylıkla para kazanması için böyle bir uygulamanın getirildiğini savunuyor.

#Çad
#N'Djamena
#öğrenci protestoları
9 yıl önce