|

Okulda 'krep' yiyen çocuk hayatını kaybetti

Fransa'da inek sütüne alerjisi olduğu ortaya çıkan 6 yaşındaki çocuk, okulda krep yedikten sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Acılı ebeveynler öğretmenleri suçladı.

Yeni Şafak
13:50 - 2/04/2018 Pazartesi
Diğer
Arşiv
Arşiv

Fransa'nın Limas bölgesinde bir ilkokulda düzenlenen festivalde krep yiyen 6 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi. İnek sütüne alerjisi olduğu belirlenen çocuk, yediği krep sonrası hastaneye kaldırıldı. Sağlık görevlilerinin tüm müdahalelerine rağmen küçük çocuk kurtarılamadı.

Euronews'in haberine göre çocuğun velisi, öğretmenlerin çocuklarının alerji sorunu konusunda önceden bilgilendirildiklerini belirterek okul yönetimini suçluyor.


"Öğretmenlerin dikkatli olmaları gerekirdi"

Fakat anne ve babanın evde krep yapımında süt yerine su kullandığı ve bu yüzden çocuğun özellikle krep yememesi konusunda uyarılmadığı da meydana çıktı. Fransız basınına konuşan ebeveynler, "Yine de öğretmenlerin bu konuda dikkatli olmaları gerekirdi." ifadelerini kullandı.

Ölüm nedeni 'alerjiden kaynaklı kalp krizi'

Annesi geçen hafta cuma günü okuldan oğlu Jadhen'i aldıktan birkaç dakika sonra çocuğun arabada bayıldığı ve 'yardım et, ölüyorum' dediği öğrenildi. Jadhen'in yapılan otopsisinde ölüm nedeninin alerjiden kaynaklı kalp krizi olduğu saptandı.


#Fransa
6 yıl önce