|

Öldürülen Başpiskopos için cenaze töreni

İha
00:00 - 14/03/2008 Cuma
Güncelleme: 17:06 - 14/03/2008 Cuma
Yeni Şafak
Öldürülen Başpiskopos için cenaze töreni
Öldürülen Başpiskopos için cenaze töreni

Musul'da kaçırıldıktan sonra öldürülen Keldani Kilisesi Başpiskoposu Paulos Faraj Rahho için dini tören düzenlendi.


Musul'a bağlı Karamles kasabasındaki Maradi Kilisesi'nde düzenlenen törene, Musul, Erbil ve Dohuk kentinden yüzlerce Hrıstiyan katıldı. Dini tören nedeniyle, kasaba girişinde ve yol boyunca polis ve peşmerge güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlendi. Rahho'nun cenazesi kiliseye getirildiği sırada izdiham yaşanırken, kiliseye girmek isteyen vatandaşlarla güvenlik görevlileri arasında zaman zaman sert tartışmalar çıktı. Kilisedeki dini törende Rahho için dualar okunurken, birçok Hrıstiyan gözyaşlarını tutamadı.


K.Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani de bir mesaj yayınlayarak, Başpiskopos Paulos Faraj Rahho'nun teröristlerce öldürülmesi kınadı. Barzani, "Bu üst düzey şahsiyetin teröristler tarafından öldürülmesi, Musul kentinin dini oluşumlarının tarihine yönelik ve bu kentteki kardeşlik ve tabiyet ruhuna karşı bir tecavüzdür. Aynı zamanda teröristlerin bu eyleminin hoşgörü kültürüne, dini oluşumların, toplumların ve ulusların beraberce yaşamalarına karşı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

29 Şubat tarihinde Musul'da verdiği ayinin ardından kaçırılan Keldani Kilisesi Başpiskoposu Paulos Faraj Rahho, daha sonra öldürülmüştü.

16 yıl önce