|

Olimpiyatlar ölüm haberiyle başladı

00:00 - 13/02/2010 Cumartesi
Güncelleme: 15:06 - 13/02/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Olimpiyatlar ölüm haberiyle başladı
Olimpiyatlar ölüm haberiyle başladı

Kış Olimpiyat Oyunları'nda Gürcistan adına mücadele etmeye hazırlanan 21 yaşındaki genç kızakçı Nodar Kumaritashvili antrenman sırasında kızağının kontrolünü kaybederek kaza yaptı ve hayatını kaybetti.


Genç sporcunun yarışma için yaptığı son antrenmanında kızağıyla saatte 90 km hıza ulaştığı sırada pistin 16. köşesinde dengesini kaybettiği ve tampon koruması olmayan çelik kolona çarparak ağır yaralandığı ve doktorların tüm müdahalesine rağmen de kurtarılamadığı bildirildi. Yaşanan olayın Açılış Seremonisi'nden kısa bir süre sonra gerçekleşmesi büyük bir şok etkisi meydana getirirken oyunlara katılan Gürcistan Milli Takım kafilesinde ise derin bir hüzün yaşandığı ifade ediliyor.


Oyunlar komitesinden yapılan açıklamada ise Gürcü sporcu Kumaritashvili anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapılacağı duyuruldu.


Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge ise konuyla ilgili olarak yaptığı ilk açıklamada, "Neler hissettiğimi tanımlayacak kelime bulamıyorum. Çok üzgünüm" dedi.

Bu arada, Vancouver'da birçok insanın Olimpiyatları ve yaşanan ölümü protesto etmek için sokaklara döküldükleri bildiriliyor.


14 yıl önce