|

Pakistan'da 40 militan öldürüldü

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Svat vadisinde güvenlik güçleriyle Taliban yanlısı militanlar arasında devam eden çatışmalarda son iki gün içinde 40 militanın öldüğü bildirildi.

Aa
00:00 - 21/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 10:19 - 21/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Pakistan'da 40 militan öldürüldü
Pakistan'da 40 militan öldürüldü

Ordu açıklamasında, başkent İslamabad'ın 160 kilometre kuzeyindeki Svat vadisinde Taliban yanlısı molla Maulana Fazlullah güçleriyle bir haftadır yoğunlaşan çatışmaların devam ettiği belirtilerek, vadinin Şangla bölgesinde mevzilenen militanların dün ve bugünkü çatışmalarda 40 kayıp verdiği kaydedildi.

Bölgede şeriat yönetiminin uygulanmasını isteyen Fazlullah güçleriyle çıkan çatışmalarda ordunun verdiği kayıplar hakkında ise bilgi verilmedi. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Cavid İkbal Şema, dün sabah düzenlediği basın toplantısında, Svat vadisinde Fazlullah güçleriyle bir haftadır devam eden çatışmalarda 130 kadar militanın öldüğünü söylemişti. Fazlullah güçleri temmuz ayından beri aralıklarla güvenlik güçleriyle çatışıyor.

Pakistan ordusu, 15 bin kişilik gücün, sayıları 500 ila 1000 arasında olduğu tahmin edilen militanları aralık ayının sonuna kadar bölgeden çıkarmak için operasyonlarını sürdüreceğini bildiriyor. Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, 3 Kasım'da ilan ettiği olağanüstü halin gerekçeleri arasında Svat'taki olayları da göstermişti.

16 yıl önce