|

Pakistan'da ikinci Marriott faciası

Pakistan'da geçtiğimiz yıl havaya uçurulan Marriott Otel'in ardından Sadruddin Haşvani'nin Peşaver'deki bir diğer oteli olan Pearl Continental de bombalı saldırıya uğradı. İkisi BM çalışanı 16 kişi öldü

Dış Haberler
00:00 - 11/06/2009 Perşembe
Güncelleme: 02:49 - 11/06/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Pakistan'da ikinci  Marriott faciası
Pakistan'da ikinci Marriott faciası

Pakistan'da önceki akşam Peşaver'deki Pearl Continental Hotel'e bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 16'ya yükselirken, saldırıya dair ortaya çıkan bilgiler akıllarda soru işaretleri bıraktı. Geçtiğimiz yıl 60'a yakın kişinin bombalı saldırıda öldüğü Marriott Otel'in sahibi Sadruddin Haşvani'nin bu kez Peşaver'deki oteli Pearl Continental Hotel saldırının hedefi oldu. Üç intihar bombacısı, içinde 1 tondan fazla patlayıcı bulunan aracı otel girişinde patlattı. Askeri bölgeye yakın otelin bir kanadı patlamayla birlikte tamamen çöktü. İçerideki 16 kişi ölürken, en az 70 kişi de yaralandı.


ABD SATIN ALACAKTI

Yüksek güvenlikli otel, çoğunlukla Amerikalı diplomatlar ve ajanlar tarafından kullanılıyordu. Amerika'dan üst düzey yetkililer, otelin, Peşaver'deki yeni ABD konsolosluğu olmak üzere satın alınmak ya da uzun dönemde kiralanmak istendiğini belirtti. Peşaver'deki tek 5 yıldızlı otelde BM için çalışan 25 kişi kalıyordu. Ölenler arasın-da 2 BM çalışanı bulunuyor. UNICEF çalışanı 1 Somalili, 1 Alman ve 1 İngiliz de yaralananlar arasında. BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon saldırıları kınadığını açıkladı.


Ülkenin en zengini Haşvani yine yıkıldı

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında İslamabad'da Marriott Oteli'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 60 kişi ölmüştü. Haşvani, Marriott'u yeniden inşa ettirmek istiyordu.



15 yıl önce