|

Papa ile 40 dakikalık özel görüşme

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Vatikan'da Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus'u ziyaret etti. Vatikan'dan yapılan açıklamada, "çok samimi" bir ortamda geçen görüşmede, Merkel ve Papa Franciscus'un Ukrayna'daki gelişmeler ve yoksullukla mücadele konularını ele aldıkları belirtildi.

Yeni Şafak
17:11 - 21/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:14 - 21/02/2015 Cumartesi
AA

Angela Merkel de gazetecilere Papa ile Almanya'nın gelecek G-7 zirvesi için gündeminde olan çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.


Papa Franciscus, görüşme sırasında Almanya Başbakanı Merkel'e Aziz Martin'in paltosunu bir yoksula vermesini tasvir eden madalyon hediye ettiğini ve madalyonun dünya liderlerine görevlerinin "yoksulları korumak" olduğunu hatırlatmak amacı taşıdığını belirtti. Merkel ise Papa'nın bu açıklamasına, "Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz" sözleriyle karşılık verdi.


Ziyareti sırasında Almanya Başbakanı'nın Papa'ya Ortadoğu'daki çatışmalardan kaçan çocuklara yardım edilmesi için yapılan bir miktar bağış ile Johann Sebastian Bach'ın eserlerinden oluşan bir koleksiyon takdim ettiği kaydedildi.

#angela merkel
#merkel papa görüşmesi
#vatikan-almanya ilişkileri
9 yıl önce