|

Paris'te markette rehine katliamı

Kuaşi kardeşleri polis kuşatması altında kurtarmak için Musevilere ait bir markete düzenlenen saldırının faili de polisin düzenlediği operasyonda öldürüldü. Markette en az dört rehine ise hayatını kaybetti.

18:57 - 9/01/2015 vendredi
Güncelleme: 20:22 - 9/01/2015 vendredi

Kuaşi kardeşleri polis kuşatması altında kurtarmak için kalaşnikoflu bir saldırgan musevilere ait bir marketi basarak 6 kişiyi rehin aldı. Fransız yetkililerin ismini Amedy Coulibaly olarak açıkladı. Yetkililerin saldırganla yapılan görüşmeler başarısızlıkla sonuçlanması üzerine akşam saatlerinde koşer markete de eş zamanlı baskın düzenlendi. 


İki polis yaralı

Polisle saldırgan Amedi Coulibaly arasındaki çatışma sonrası marketten 4 kez patlama sesi yükseldi. Operasyonda silahlı saldırgan öldürülürken, iki güvenlik görevlisi yaralandı.


Rehinelerden 4 kişi öldü 4 kişi yaralandı

Operasyonun bittiği açıklamasından sonra uluslararası haber ajansı Reuters, Fransız yetkililere dayandırdığı haberinde, koşer marketteki operasyon sırasında 4 rehinenin öldürüldüğünü duyurdu. Operasyonda 4 rehinenin de ağır yaralandığı iddia edildi. 


Markete baskın düzenleyen saldırganın, Paris'in güneyinde dün bir kadın polisi öldüren zanlı ile aynı kişi olduğu öne sürülmüştü. Fransız yetkililer, öldürülen saldırganın kimliğiyle ilgili henüz açıklama yapmadı. 

#paris
#rehine
#polis
il y a 9 ans