|

Pentagon bombalı yeni yıl mesajı için özür diledi

ABD Stratejik Kuvvetler Komutanlığı, yeni yılı 14 tonluk sığınak delici bombasını New York'taki Times Meydanı'nda yeni yıl kutlamalarında yapılan "düşen top" etkinliğine benzeterek kutladı. Paylaşım tepki çekince Komutanlık'tan özür geldi.

Yeni Şafak
14:53 - 1/01/2019 Salı
Güncelleme: 14:57 - 1/01/2019 Salı
DHA
‘B-2’ modeli gibi çeşitli bombardıman uçaklarının attığı bir bomba türü.
‘B-2’ modeli gibi çeşitli bombardıman uçaklarının attığı bir bomba türü.
ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) denizaşırı nükleer komuta ve kontrolünden sorumlu masası olan ABD Stratejik Kuvvetler Komutanlığı'nın dün gece resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Times Meydanı’nda yeni yıl geleneği, büyük topun bırakılmasıyla devam ediyor. Eğer gerekirse biz çok, çok daha büyüğünü bırakmaya hazırız" denilirken, paylaşımda ayrıca hayalet uçakların bomba attığını gösteren bir video da yer aldı. Videoda, Missouri eyaletinde bulunan Whiteman Hava Kuvvetleri Üssü’nden ‘B-2’ modeli gibi çeşitli bombardıman uçaklarının attığı bombaların görüntüsü yer aldı.


Söz konusu paylaşım, sosyal medyada gördüğü tepkinin ardından silinirken, komutanlıktan konuyla ilgili bir özür açıklaması yayınlandı. Stratejik Kuvvetler Komutanlığı'nın, Twitter üzerinden paylaşılan açıklama mesajında, "Attığımız yeni yıl mesajı tatsız ve bizim değerlerimizi taşımıyordu. Özür diliyoruz. Biz, Amerika ve müttefiklerimizin güvenliğine bağlıyı" denildi.

Stratejik Kuvvetler Komutanlığı mesajı silmiş olsa da sosyal medya kullanıcıları ekran görüntüsünü aldıkları ‘bombalı’ mesajı ve videoyu hesaplarından yayınladı.

#ABD
#Pentagon
5 yıl önce