|

Peru'yu görmek isteyen, Nepal'e

Aa
00:00 - 11/01/2007 Perşembe
Güncelleme: 09:58 - 11/01/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Peru'yu görmek isteyen, Nepal'e
Peru'yu görmek isteyen, Nepal'e

Nepal Kraliyet Havayolları, Nepal turizmine katkıda bulunmak için Peru'nun en önemli kültür hazinelerinden birinin fotoğrafını kullanınca, Peru'dan özür dilemek zorunda kaldı.


Peru Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak, Nepal'in hazırladığı bir turizm posterinde, Peru'da İnka uygarlığından kalma dünyaca ünlü Machu Picchu kalıntılarının fotoğrafının altında, "Nepal'i gördünüz mü?" yazdığını belirtti.

Nepal'in bu çağrısından, Hindistan'da bir ofiste bu posteri gören Perulu dağcı Ernesto Malaga sayesinde haberdar olan Perulu yetkililer, havayolu şirketinden büyükelçilik kanalıyla açıklama istedi.


Dışişleri Bakanlığı, şirketin Peru'dan özür dilediğini ve bu hatanın kesinlikle düzeltileceğini kaydettiğini belirtti. Nepal Havayolları'nın, bu olay nedeniyle bir çalışanını işten çıkardığı kaydedildi.


Peru hükümeti, Machu Picchu bölgesinin dünya harikaları arasına alınması için ciddi bir kampanya yürütüyor. 1490'lardan kalan tarihi kalıntılar, 1911 yılında arkeolog Hiram Bingham tarafından bulunmuştu.


17 yıl önce