|

Prenses ajan

Alman Prenses Corinna Wittgenstein''ın ajanlık yaptığı iddiası İspanya'da meclise taşındı. Gizli oturumda istihbarat başkanı Feliz Sanz'a, prensesin ajan olarak kullanılıp kullanılmadığı soruldu. Kral Carlos'un arkadaşı olan prensesi aklayan bir açıklama yapılmadı.

.
00:00 - 21/03/2013 Perşembe
Güncelleme: 23:44 - 20/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Prenses ajan
Prenses ajan

İspanya, son günlerde bir Alman Prenses'i konuşuyor. Kral Carlos'a yakınlığı ile bilinen Alman Prenses Corinna zu Sayn-Wittgenstein'ın İspanya gizli servisi tarafından kullanıldığı iddiaları bir süredir ülke gündemini meşgul ediyordu. Yetkililerin açıklamaları tartışmaları bitirmeye yetmeyince iddialar Birleşik Sol Koalisyon tarafından, Meclis'e taşındı ve yapılan gizli oturumda bizzat Gizli Servis'in başındaki isim olan Feliz Sanz'a soruldu.

SORU İŞARETLERİ

Kapalı oturum sonrasında konuşan Birleşik Sol Koalisyon lideri Cayo Lara, Prenses ile ilgili soru işaretlerinin ortadan kalkmadığını açıkladı. Gizli Servis Başkanı Feliz Sanz, iddiaları reddetmiş ancak gizlilik kuralları nedeniyle detaylı bilgi vermemişti.

Kral Carlos ile anılmıştı

Prenses Sayn-Wittgenstein'ın adı, Kral Carlos'un Botswana'da katıldığı av partisi skandalında da geçmişti. Af partisinde Karal Carlos bacağını kırmış, partinin detayları basına yansıdıktan sonra da özür dilemişti.


11 yıl önce