|

Prens'ten saldırı tepkisi

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Prens Zeyd Raad el-Hüseyin, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine yönelik saldırı hakkında, "Günümüzde çizilen birçok karikatür bir Müslüman olarak sadece bana değil dünyadaki 1,6 milyar Müslümana hakaret içeriyor. Ancak tabii ki bunun cevabı öldürmek, incitmek olamaz. Bu cinayet mide bulandırıcı" dedi.

Yeni Şafak
16:40 - 9/01/2015 Cuma
Güncelleme: 16:48 - 9/01/2015 Cuma
AA
Gündem
Gündem

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Zeyd, Fransa'nın başkenti Paris'te haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen ve 12 kişinin hayatına mal olan silahlı saldırı hakkında konuştu.


Zeyd, saldırıyı "korkunç bir cinayet" şeklinde nitelendirerek, kurbanların yakınlarının acısını ve yasını paylaştığını ifade etti. Zeyd, şöyle devam etti:


"Ne İslam ne de Avrupa'daki çok kültürlülük bu kanlı saldırıdan sorumlu tutulabilir. Günümüzde çizilen birçok karikatür bir Müslüman olarak sadece bana değil dünyadaki 1,6 milyar Müslümana hakaret içeriyor. Ancak tabii ki bunun cevabı öldürmek, incitmek olamaz. Bu cinayet mide bulandırıcı. Şu an ihtiyacımız olan şey intikam değil. Bunun yerine tıpkı Charlie Hebdo editörlerinin, yazarlarının, karikatüristlerinin sergilemiş olduğu tutku ve kararlılıkla biz de özgürce yazmalı, konuşmalı ve çizmeliyiz."


BM Cenevre Ofisi Genel Direktörü Michael Moller ise Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırının ifade ve basın özgürlüğüne yönelik olduğunu belirterek, "Bu saldırıyı kabul edilemez diğer saldırılar izledi. Libya'da kaçırılan Tunuslu gazetecilerin idam edildiğine yönelik korkunç haberler aldık" diye konuştu.


Moller, "Bugün bütün kurbanları sessiz bir şekilde anıyoruz ancak onların anısı için bundan sonra sesimizi daha da yükselteceğiz" ifadesini kullandı.


BM'deki toplantı öncesinde Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı.

#fransa
#paris
#charlie hebdo
9 yıl önce