|

Rice, el Maliki'yi kırdığı için üzgün

“Irak hükümeti gecikmede” sözlerinin Başbakan Nuri el Maliki'yi incittiğini öğrenen ABD Dışişleri Bakanı Rice, “Üzgünüm. Amacım incitmek değildi. Kaybedecek zaman yok. Hemen harekete geçmeli” demek istedim dedi

Londra
00:00 - 20/01/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:05 - 20/01/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Rice, el Maliki'yi kırdığı için üzgün
Rice, el Maliki'yi kırdığı için üzgün

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, “Irak hükümeti gecikmede” şeklindeki sözlerinin Irak Başbakanı Nuri el Maliki'yi incitmiş olabileceğini, bu nedenle ''üzüntü duyduğunu'' söyledi. Rice, dün Londra'ya gelirken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kırıldığı için üzgünüm. Onu incitmek istememiştim'' dedi. “Yabancı dil konuşanlar, bazen, bazı şeylerin tercüme edilemeyeceğini bilmeli'' diyen Rice, konuşmasında “kaybedecek zaman yok, hemen harekete geçilmeli” demek istediğini belirtti. Rice, bu sözleri Maliki'nin nasıl anladığını bilemediğini ancak Irak Başbakanıyla aynı frekansta olduklarını belirterek, “Bunun ciddi bir sorun olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.


MALİKİ'DEN TEKZİP

Bu arada Irak hükümeti sözcüsü Ali el-Dabbagh, Başbakan Nuri el-Maliki'nin bir İtalyan gazetesine verdiği demeçte ABD Başkanı George W. Bush'u eleştirdiği haberlerini yalanladı. El-Dabbagh, gazetede yer alan ifadelerin tercüme hatası veya Maliki'nin cümlelerinin yanlış yorumlanmasından kaynaklandığını belirterek, haberi “müsamaha gösterilemez” olarak niteledi. El-Dabbagh, “Bu açıklamaların hiçbir şekilde doğru olmadığının altını çiziyoruz” dedi. İtalyan gazetesi, dün Maliki'nin açıklamalarını, “Bana Bağdat'ta biz değil de Washington'da onlar tükeniyor gibi geliyor” şeklinde vermişti.


17 yıl önce