|

Rice şampiyon Hillary öncü kadın

Glamour dergisinin '2008 Yılın Kadını' ödülleri sahiplerini buldu. Oyuncu Nicole Kidman 'Yılın Kadını' seçilirken, Condoleezza Rice, 'şampiyon', Hillary Clinton ise 'öncü' kadın ödülünü aldı

Dış Haberler
00:00 - 12/11/2008 Çarşamba
Güncelleme: 04:12 - 12/11/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Rice şampiyon Hillary öncü kadın
Rice şampiyon Hillary öncü kadın

Dünyaca ünlü magazin ve moda dergisi Glamour, 2008 yılının kadınlarını seçti. Okuyucuların oylarıyla belirlenen Yılın Kadınları arasında siyasetten sanat dünyasına kadar ön plana çıkan ünlü isimler bulunuyor. Aktivist oyuncu Nicole Kidman'ın 'Yılın Kadını' ünvanını aldığı oylamada, ABD'de Dışişleri Bakanlığı'nda son günlerini yaşayan Condoleezza Rice ise, 'şampiyon kadın' ilan edildi. New York'ta düzenlenen gecede, resmi görüşmelerde giydiği kıyafetlerin aksine oldukça şık bir gece kıyafetiyle davetlilerin karşısına çıkan Rice oldukça şaşırttı.


HİLLARY ÖNCÜ KADIN

Barack Obama'ya karşı Demokrat Parti'nin başkan adaylığı için yaptığı yarışı kaybeden, eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın eşi Hillary Clinton ise, 'öncü' kadın seçildi. Ünlü primatolog Jane Goodall ise yılın 'çevreci' kadını ünvanını aldı. Kara Walker, yılın 'sanatçı' kadını seçilirken, sekiz yaşında evlendirilen ve boşanmak için dava açan Yemenli çocuk gelin Nojoud Ali ve insan hakları avukatı Shada Nasser, 'Çocukların Sesi' alanında 'Yılın Kadını' ödülü aldı.


15 yıl önce