|

Roth: Yerinde bir karar

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Roth, Bodrum'da. Roth, AK Parti ile ilgili Anayasa Mahkemesi kararı için, "yerinde bir karar" dedi

Aa
00:00 - 4/08/2008 Pazartesi
Güncelleme: 21:13 - 4/08/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Roth: Yerinde bir karar
Roth: Yerinde bir karar

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Bodrum Sağlık Vakfı'nda eğitim gören engelli öğrencileri ziyaret etti.

Tatilini Bodrum'da geçiren Claudia Roth, Bodrum Sağlık Vakfı'ndaki engellilere ziyarette bulundu.

Yardımsever insanlardan engelli çocuklara yönelik hizmet veren vakıflara yardım etmelerini isteyen Roth, "Bodrum'da da türlü sektörlerde çalışan birçok varlıklı insan yaşıyor. Bu insanlar, engellilerin eğitimine mutlaka destek olmalı" diye konuştu.

Roth, bir gazetecinin sorusu üzerine, Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'yi kapatmama kararının yerinde olduğunu söyledi.

Roth, şunları kaydetti:

"Doğru bir karar verildi. Bu sayede AK Parti'ye de şans doğdu.

Özellikle Türkiye'nin yeniden bütünleşebilmesi için yerinde bir karar. Türkiye'nin tek sorunu başörtüsü değil. Özgürlükler, düşünce özgürlükleri ve demokrasi. Bunlar çok daha öndeki sorunlar. Gelecekte Türkiye birbirine dönüşmek yerine daha da bütünleşecek ve böylelikle de güçlenecek, Avrupa'da çok daha fazla dostu olacak. Bu dost ülkeler de Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne sokma sürecinde yardımcı olacaklar." AK Parti'nin reformları sürdürmesi gerektiğini ifade eden Roth, "AK Parti'nin, AB'ye girme sürecini hızlandırmak için yenilikleri ve çalışmaları hızlandırması gerekiyor. Ancak tüm bunlar, AK Parti'nin eleştirilmeyeceği anlamına da gelmiyor" dedi. Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Birol İnan ise Roth'un ziyaretinden memnun olduklarını kaydetti.

Roth'un kızkardeşinin çocuklarının da engelli olduğunu belirten İnan, şöyle konuştu:

"Roth'un böyle bir vakfın varlığından haberdar olmalarını istedik. Amacımız herhangi bir yardım talebinde bulunmak değil. Bizim amacımız vakfımızı tanıtarak ürettiğimiz projeleri karşılıklı yardımlaşmayla hayata geçirmek. Başkan Claudia Roth ile ileride ciddi projelerde işbirliği yapabiliriz" diye konuştu.

Roth, vakıfta eğitim gören engellilerle bir süre sohbet etti. Roth, engelli çocuklarla resim yaptı.

16 yıl önce