|

Rus istihbaratçı 'vatana ihanet'ten tutuklandı

Rusya'nın en büyük siber güvenlik şirket Kaspersky'in üst düzey yöneticisi ve kıdemli bir Rus istihbarat subayı Ruslan Stoyanov 'ihanet' gerekçesiyle tutuklandı.

Yeni Şafak
23:01 - 25/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:06 - 25/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Rusya'nın üst düzey istihbarat yetkilisi ve ülkedeki en büyük siber güvenlik şirketi Kaspersky'in yöneticilerinden Ruslan Stoyanov 'ihanet' gerekçesiyle tutuklandı.



USA Today gazetesinin haberine göre, vatana ihanetten tutuklanan Ruslan Stoyanov, Sovyetler Birliği dönemindeki siyasi mahkumların kaldığı Lefortovo hapishanesine götürüldü. Kaspersky şirketinin sözcüsü Maria Shirokova "Stoyanov'un tutuklanmasının Kaspersky ile bir ilgisi yoktu" ifadelerine yer verdi. Şirket yetkilisi ayrıca Stoyanov'un karşı karşıya olduğu suçlamalarla ilgili hiçbir ayrıntıya sahip olmadıklarını da açıkladı.



ABD istihbaratı, Rusya'yı Donald Trump'ın seçilmesine yardımcı olmak için siber yollara başvurmakla suçlamıştı. Eski Başkan Obama da, siber saldırılar ile seçimlere dışarıdan müdahale edilip edilmediğiyle ilgili soruşturma başlatılması emrini verdi.



Rusya, bu siber saldırı suçlamalarının merkezinde duruyor.


#Trump
#Siber
#Rusya
7 yıl önce