|

Rusya'dan ABD'ye cevap

ABD Başkanı Trump'ın 'Rusya ABD'nin değerlerini tehdit eden bir rakip" sözlerine Rusya'dan tepki geldi. Putin'in basın sözcüsü Peskov, "Bunu kabul etmiyoruz" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
12:49 - 19/12/2017 Salı
Güncelleme: 12:57 - 19/12/2017 Salı
Yeni Şafak
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı ulusal güvenlik strateji belgesinde Rusya ve Çin'in 'ABD değerlerine meydan okuyan rakipler' olarak gösterilmesine yanıt veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın ABD için tehdit oluşturduğunu kabul edemeyeceklerini belirtti.

ABD Başkanı Trump, dün ülkesinin yeni ulusal güvenlik stratejisini açıklamıştı. 55 sayfalık strateji belgesinde öne çıkan madde, Rusya ve Çin'in ABD'nin rakibi olarak gösterilmesi oldu.


Beyaz Saray, 55 sayfalık ulusal güvenlik stratejisini kamuyla paylaştı, daha sonra ise Başkan Trump Beyaz Saray'da konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Strateji belgelerinde, Rusya ve Çin'e dikkat çekilerek, şunlar yer aldı:

Rusya elde ettiği bilgileri dünyanın farklı birçok bölgesindeki toplumların görüşlerini etkilemek amacıyla siber saldırılara dönüştürüyor. Rusya'nın bu etki çabaları korkak istihbarati operasyonlara dönüşüyor ve devlet destekli medya ile sahte online karakterler, üçüncü parti arabulucular, paralı sosyal medya kullanıcıları ya da troller oluşturuyorlar."


#Rusya
#ABD
#Donald Trump
#Putin
6 yıl önce