|

Saldırıyı rejimden başkası yapmaz

Özgür Suriye Ordusu, ülkenin önde gelen alimlerinden Ramazan el-Buti suikastine ilişkin, "Kanlı saldırıyı Suriye rejiminden başkası yapmaz" dedi.

Aa
00:00 - 22/03/2013 Cuma
Güncelleme: 15:36 - 22/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
Saldırıyı rejimden başkası yapmaz
Saldırıyı rejimden başkası yapmaz

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) İslam Sancağı Tugayı Basın Sorumlusu Ebu Ömer ed-Dimeşgi, ' Muhaliflerin Buti'nin ölümünden elde edebileceği bir şey yok. Buti'nin ölümü, rejimin çıkarına uygun' dedi.

Dimeşgi, 'Buti'nin öldürüldüğü kanlı saldırıyı Suriye rejiminden başkası yapmaz. Rejim, Buti hayattayken onu kullanabildiği kadar kullandı, şimdi onun ölümünü kullanmak istiyor' diye konuştu.

Görüntüler düzmece

Ensar-ul İslam Tugayı Basın Sorumlusu Ebu Muaz el-Ega ise Buti'nin ölümüne neden olan saldırının intihar saldırısı olmadığını, Suriye devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerin daha önce hazırlanmış düzmece görüntüler olduğunu ileri sürdü.

Ega, 'Görüntülerde, camide bulunan hiçbir seccadenin yanmadığı görünüyor. Ayrıca caminin az bir kısmının hasar gördüğü görüntülere yansıyor. Bu da intihar saldırısı ve patlama ihtimalini yalanlıyor' ifadelerini kullandı.

Öte yandan ÖSO'ya bağlı Şam ve kırsalındaki Askeri Konsey, saldırıyı kınadığını belirten bir açıklama yayınladı. Askeri Konsey'den yapılan açıklamada, saldırıda Esed rejimine bağlı istihbarat birimlerinin parmağı olduğu, Suriye rejiminin ÖSO ve Kürtler arasında fitne çıkarmaya ve ÖSO'yu terör saldırıları işleyen bir örgüt gibi göstermeye çalıştığı ifade edildi.

11 yıl önce