|

Şam'ın birçok semti harabeye döndü

Suriye'nin başkenti Şam'ın birçok mahallesinin savaş uçaklarınca bombalanması sonucu onlarca evin yıkıldığı bildirildi.

Aa
00:00 - 20/11/2012 Salı
Güncelleme: 17:18 - 20/11/2012 Salı
Yeni Şafak
Şam'ın birçok semti harabeye döndü
Şam'ın birçok semti harabeye döndü

Merkezi İngiltere'de bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), ordunun savaş uçağı, tank ve roketlerle Şam'ın güney kesimlerinde yer alan semtler ile Daraya, Duma, Haresta, Doğu Guta, Sakba ve Yelda bölgelerini bombaladığını, bombardımanda 19 kişinin yaşamını yitirdiğini, evlerin enkazından da çok sayıda yaralının çıkartıldığını belirtti.

Örgüt, ayrıca Lazkiye'de 8, Halep'te 6, Haseke ve İdlib'te 5'er, Humus'ta 2, Kuneytra, Dera ve Deyru'z Zor kentinde bir olmak üzere ülke genelindeki olaylarda toplam 48 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

SNHR, Esed'e bağlı ordu birliklerinin İdlib ve Maaretu Numan ilçesini tank ateşine tutması sebebiyle halkın korkudan güvenli yerlere kaçtığını kaydetti.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Şam'da çok sayıda semtin düzenlenen hava operasyonu nedeniyle boşaldığını bildirdi.

SGRC, sabahtan bu yana başkent Şam'ın birçok mahallesinin savaş uçaklarınca bombalanması sonucu onlarca evin yıkıldığını ve bomba seslerinin kentin tüm kesimlerinden duyulduğunu aktardı.

Savaş uçaklarının liman kenti Lazkiye'nin Musif Selmi beldesine TNT "varil bombası" attığına dikkati çeken SGRC, Esed güçlerinin kentin Ramal Filistini ve Nahiyet el-Rabi bölgelerine tank destekli baskınlar düzenlediğini kaydetti.

11 yıl önce