|

Seçim ayarlı baskın

Filistinlilere yönelik baskılar, İsrail’de düzenlenecek seçimler öncesi giderek artıyor. İsrail polisinden sonra dün de 240 kişilik fanatik Yahudi grubu Aksa’ya baskın düzenledi. Müslüman Alimler Birliği, artan tansiyondan İsrail ile normalleşmeye çalışan Arap ülkelerini sorumlu tuttu.

Haber Merkezi
04:00 - 15/03/2019 Cuma
Güncelleme: 04:17 - 15/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
İsrail rejiminin attığı adımlarla bir süredir gerginliğin tırmandığı Kudüs’te fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme çağrıları da devam ediyor.
İsrail rejiminin attığı adımlarla bir süredir gerginliğin tırmandığı Kudüs’te fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme çağrıları da devam ediyor.

PROVOKATİF BASKINLAR

İsrail’de 9 Nisan’da düzenlenecek seçimler öncesi, Müslümanlara yönelik baskılar ve provokatif saldırılarda artış yaşanıyor. İsrail polisinin önceki günlerde işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya ve Kubbetus Sahra’ya düzenlediği saldırılar sonrası dün de 240 kişilik fanatik Yahudi grubu, Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs, etrafta bulunan bazı Filistinlilerin tekbirlerle Yahudilere tepki gösterdiğini kaydetti.

“SORUMLU ARAP ÜLKELERİ”

Dünya Müslüman Alimler Birliği ise, olayların sorumluluğunu İsrail ile normalleşme peşindeki Arap ülkelerine yükledi. Birliğin yazılı açıklamasında, Aksa’nın kapılarının kapatılması “ümmete açıkça bir meydan okuma” olarak nitelendirilirken, “İsrail’le normalleşme çabaları, bu siyonist oluşuma cesaret vererek daha fazla saldırmalarına yeşil ışık yakmaktadır. İsrail’le normalleşmeye koşturanlar Aksa olaylarının sorumlularıdır” ifadesi kullanıldı.


Netanyahu saldırganlaştı

Adı yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarıyla anılan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ise, seçimi kazanmak için ayrıştırıcı ve saldırgan dilini giderek sertleştiriyor. Ülkesinin Filistinlilere karşı uyguladığı zulmün dozajını her geçen gün arttıran Netanyahu, bugünlerde fanatik Yahudilerin oylarını almak için Türkiye’ye de türlü iftiralar atıyor.

Arap Birliği tepki gösterdi


Arap Birliği de İsrail’ik Aksa’daki ihlallerine tepki gösterdi. Birlikten yapılan açıklamada, “Son günlerde Aksa’da yaşananlar, İsrail’in kasıtlı provokasyonudur. Mescid-i Aksa’ya bu şekilde baskın düzenlenmesi kentin mevcut statüsüne aykırıdır ve dini gerilimlerin fitilini ateşleyebilir” ifadeleri kullanıldı. Arap Birliği, Filistin halkının direnişinin desteklenmesinin, Arap ülkelerinin yerine getirmesi gereken bir yükümlülük olduğunu ifade etti.

  • Yeni partiden açık tehdit
  • İsrail’de aşırı sağcı kimliğiyle öne çıkan politikacı Moşe Feiglin’in 2015’te kurduğu ve 9 Nisan’daki seçimlerde parlamentoya girmesi beklenen Zehut Partisi’nin siyasi programı, Filistinlileri ve kutsal mekanları tehdit ediyor. Partinin siyasi programı, Filistinlilerin tehciri, İsrail’in Mescid-i Aksa’da tam anlamıyla egemen olması ve burada bir sinagog inşa edilmesi gibi maddeleri içeriyor.
#İsrail
#Filistin
#Mescid-i Aksa
5 yıl önce