|

Sunday Times: Bakanlar Brexit'ten dolayı istifa edecek

İngiltere'de Avrupa Birliği krizi devam ediyor. The Sunday Times gazetesi, İngiltere'de dört AB'de kalma taraftarı dört bakanın, Brexit gerçekleşmesi durumunda istifa etmek üzere olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
14:49 - 11/11/2018 Pazar
Güncelleme: 15:05 - 11/11/2018 Pazar
Diğer
İngiltere Başbakanı Theresa May
İngiltere Başbakanı Theresa May

The Sunday Times gazetesi, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde (AB) kalmasını destekleyen dört bakanın, İngiltere’nin bloktan çıkışı (Brexit) dolayı Başbakan Theresa May hükümetinden istifa etmek üzere olduğunu iddia etti.

Gazete, AB’nin, May’in, İngiltere’nin geçici gümrük düzenlemesinden çıkışının denetlenmesi için bağımsız bir mekanizmayı öngören planını reddettiğini de belirtti.

'May'in uzlaşmaya ihtiyacı var. Yoksa ayrılacağız'
  • May, Brexit anlaşmasının nihai ayrıntılarına ulaşmaya çalışıyor ancak görüşmeler İrlanda sınırı konusunda tıkandı.
  • İngiltere, bu sorunu çözmek için AB ile İngiltere çapında geçici gümrük düzenlemeleri önerdi ancak partisindeki Brexit destekçileri, bloğa süresiz olarak bağlanmasını engellemek için bu düzenlemenin ne zaman sona ereceği konusunda Londra’nın son sözü söylemesini istiyor.
  • The Sunday Times, üst düzey bir hükümet bakanının şu sözlerine yer verdi; “
    Bu, May’in Brüksel ile yüzleşmesi ve bir uzlaşmaya ihtiyaç olduğu onlara açıklaması gereken bir an. Yoksa anlaşma olmadan ayrılacağız
    .”

AB’li bir diplomat, cumartesi günü Reuters’a yaptığı değerlendirmede, anlaşmanın onaylanması için Kasım ayında bir AB zirvesi gerçekleşebileceği konusunda umutlu olduklarını ancak İngiltere’deki değişken durumun bunun tahmin edilmesini çok zorlaştırdığını aktardı.

Diğer AB’li diplomatlar ise, birçok sorunun henüz çözülmediğini söyledi.

#İrlanda
#İngiltere
#Brexit
5 yıl önce