|

Sunday Times: Yakıt tankları aldatmaca mı

İngiliz Sunday Times gazetesi, Türk topraklarına düştüğü iddia edilen İsrail F-151 jetlerinin yakıt tanklarının çok az zarara uğramasını yorumlayarak, pilotlarca izlenen rota konusunda ilgili ülkeleri aldatmak için gizlice yerleştirilmiş olabileceğini yazdı

Londra
00:00 - 24/09/2007 Pazartesi
Güncelleme: 01:47 - 24/09/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Sunday Times: Yakıt tankları aldatmaca mı
Sunday Times: Yakıt tankları aldatmaca mı

İngiliz The Sunday Times, İsrail uçaklarının 6 Eylül'de Suriye hava sahasını ihlali sırasındaki çelişkileri ele alan bir haber hazırladı. Haberde İsrail saldırısının bazı unsurlarına dikkat çekildi. Bu çerçevede operasyona katılan İsrail uçaklarının Türk toprakları üzerinde düşürdükleri belirtilen yakıt tankeri meselesi üzerinde durdu. Gazete şunları yazdı: “Amerika'daki bazı analistler, operasyonun ardından Türkiye üzerinden dönüş yapan İsrailli bir jet uçağınca düşürüldüğü öne sürülen yakıt tankerinin fotoğraflarına şaştı. Göreli olarak çok az zarara uğramış gibi görünüyor. İsrailli F-151 pilotlarınca izlenen rota konusunda şaşkınlık yaratmak için gizlice yerleştirilmiş olabilir mi?”


NÜKLEER MADDE İDDİASI

İngiliz gazetesi, aynı haberinde İsrailli komandoların Suriye topraklarına girerek operasyon yaptıkları ve Şam yönetiminin Kuzey Kore'den aldığı ileri sürüen nükleer maddeler bulduklarını da yazdı. ABD'ye de örnekleri gönderilen maddelerin kuzeydeki Deyr Azzwar kompleksi yakınında bulunduğu iddia edildi.

SURİYE UÇAĞI İSRAİL'DE

Öte yandan dün İsrail ordusunun radarından kaybolan Suriye uçağının parçalanmış olarak bulunduğu bildirildi. İsrail radyosu, İsrailli üst düzey savunma yetkililerine atfen verdiği haberde, İsrail hava kuvvetlerinin, Suriye'nin İsrail hedeflerini vurma ihtimali nedeniyle teyakkuzda olduğunu belirtmişti. Bu teyakkuzun nedeninin, Suriye'ye yönelik hava saldırısı olduğunu kaydederek, Suriye operasyonunu doğrulayanlar arasına katılmıştı. İsrail yönetimi, operasyon hakkında resmi bir açıklama yapmaktan ısrarla geri duruyor.




17 yıl önce