|

Suriye hedeflerini Türk ordusu mu belirledi?

İsrail uçaklarının geçen hafta Suriye'de gerçekleştirdikleri operasyon öncesi Türkiye'nin, Suriye'deki hedefler konusunda İsrail'e “çok dakik istihbarat" verdiğini öne sürülüyor. Genelkurmay sitesinde İsrail uçaklarının son ihlaline yer verilmemesi de dikkat çekici bulunuyor.

Yeni Şafak
00:00 - 14/09/2007 Cuma
Güncelleme: 13:14 - 14/09/2007 Cuma
Yeni Şafak
Suriye hedeflerini Türk ordusu mu belirledi?
Suriye hedeflerini Türk ordusu mu belirledi?

Kuveyt'te yayınlanan Al Jarida gazetesi, İsrail uçaklarının geçen hafta Suriye'de gerçekleştirdikleri operasyon öncesi Türkiye'nin, Suriye'deki hedefler konusunda İsrail'e “istihbarat verdiği”ni öne sürdü. Aynı gazete, İsrail uçaklarının Türk hava sahasını kullanmalarına “Türk ordusunca izin verildiği” iddiasında da bulundu. Bu arada Genelkurmay web sitesindeki 'Hava İhlalleri' bölümünde İsrail uçaklarının son ihlaline yer verilmemesi de dikkat çekici bulundu.


"ÇOK DAKİK İSTİHBARAT"

İsrail'de yayınlanan Jerusalem Post'a göre, Al Jarida gazetesinin haberinde Türkiye'nin, İsrailli uçaklarınca Suriye'de vurulacak hedefler konusunda “çok dakik istihbarat” verdiğini ileri sürdü. Al Jarida ayrıca, İsrailli pilotlarının operasyonu gerçekleştirmek amacıyla Türk hava sahasını kullanmaları için "Türk ordusunca izin verildiği” iddiasına da yer verdi.


“ERDOĞAN İLE KOORDİNELİ OLARAK HAREKET EDİLMEDİ”

Al Jarida'ya konuşan “kaynaklar”, Türk istihbaratının, iddia edilen İsrail'e bilgi iletme konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile “koordineli bir biçimde hareket etmediği”ni de belirttiler. Aynı kaynaklar “Koordinasyon, siyasi kademenin çok uzağında oldu” diye konuştular.

Jerusalem Post ise, İsrail ile Türk orduları arasındaki “güçlü ilişkiye” dikkat çekerek iki ordunun ortak tatbikatları gerçekleştirdiğini ve silah alımlarının yapıldığını kaydetti.

17 yıl önce