|

Suriye'de muhalif bölgelerde futbol turnuvasını kazanan takım belli oldu

İdlib ilinin Dane beldesinde 24 amatör takımın katıldığı "Ele Ele Bölünmeye Sınır Koyalım" futbol turnuvasının kazananı Halep'ten "Özgür Anadan" takımı oldu.

Yeni Şafak
00:54 - 15/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:56 - 15/05/2017 Pazartesi
AA
Suriye'de muhalif bölgelerde futbol turnuvası
Suriye'de muhalif bölgelerde futbol turnuvası

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinin kuzey kırsalında muhaliflerin kontrolündeki Dane beldesinde düzenlenen amatör futbol turnuvasını Halep'ten Özgür Anadan kazandı.

Dane Spor Kulübünün düzenlediği "Ele Ele Bölünmeye Sınır Koyalım" başlıklı futbol turnuvasına, Suriye'nin Halep, İdlib ve Hama illerinden 24 amatör spor kulübü katıldı.

Ülkedeki iç savaşa rağmen muhaliflerin kontrolünde sosyal hayatlarını sürdürmeye çalışan Suriyelilerin düzenlediği turnuva yaklaşık bir ay sürdü.

Turnuvanın kazananı Suriye'nin kuzeyinde karşılaştığı bütün amatör takımları yenen Halep takımlarından "Özgür Anadan" oldu. Ev sahibi takım Dane ise turnuvayı ikincilikle bitirdi.

Birinci takım Özgür Anadan'a kupa ve forma hediye edildi.

Turnuvaya katılan takımların kadrolarında muhalif amatör oyuncular bulunuyor. Daha önce de katıldığı turnuvalardan birincilik ile ayrılmayı başaran Özgür Anadan Spor Kulübünde eski Suriyeli profesyonel futbolcular yer alıyor.

Özgür Anadan Kulübü kalecisi Alaa Araç, turnuvayı takip eden AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Futbol oynuyoruz, futbol bizim hobimiz, bazılarımızın da mesleği. Bölgedeki çatışmalar sonucu güvenlik kalmadı. Ancak biz seyirci desteğiyle çok iyi bir oyun ortaya koyduk." dedi.

Turnuvanın en iyi oyuncusu seçilen, Özgür Anadan'ın forveti Muhammed İmam da turnuvayı birincilikle bitirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

#Dane Beldesi
#Futbol
#turnuva
7 yıl önce