|

Suriye'ye atılan 103 'akıllı' füzeden 71'i düşürüldü!

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'deki bazı noktalara düzenlediği sınırlı hava harekatında füzelerin büyük çoğunluğunun hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı. Rusya, "Hava savunma sistemleri tarafından 103 seyir füzesinin 71'i etkisiz hale getirildi" açıklamasında bulundu. Askeri uzmanlara göre operasyonun yaklaşık maliyeti 240 milyon dolar seviyelerinde.

Yeni Şafak ve
12:10 - 14/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:05 - 14/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri sabaha karşı Suriye'ye yönelik hava harekatı düzenlemişti.
ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri sabaha karşı Suriye'ye yönelik hava harekatı düzenlemişti.

Bu sabaha karşı ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamasının ardından Dünya, Suriye'ye düzenlenen saldırıya kilitlendi.

Askeri uzmanlar bunun bir 'sınırlı hava harekatı' olarak tanımlanması gerektiğinin altını çizerken, operasyonun başarısına ilişkin her iki taraftan farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İlk olarak ABD Savunma Bakanlığı, operasyonun ilk adımının başarılı bir şekilde tamamlandığı ve bugün başka bir harekat düzenlenmeyeceğini açıklarken, koalisyon güçlerince yapılan değerlendirmelerde hedeflerin başarılı bir şekilde imha edildiği kaydedildi.

Rejim güçleri: Füzelerin çoğunu imha ettik

Saldırının ardından batı medyasının aksine Rusya, harekatın başarılı olmadığını iddia ederek, Suriye'deki hava savunma sistemlerinin 103 seyir füzesinin 71'ini etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

Öte yandan askeri uzmanlar ise, füzelerin maliyeti, uçakların yakıtı ve diğer bazı unsurların da eklenmesiyle operasyonun maliyetinin yaklaşık 240 milyon dolar seviyelerinde olduğunu belirtti.


Tomahawkların her biri 1.6 milyon dolar

ABD, Suriye’deki hedefleri, Akdeniz’deki gemilerinden attığı Tomahawk füzeleri ile vurdu. Füzelerin her biri 1 milyon 590 bin dolar. Nokta atışı yapabilen ve seyir füzesi sınıfındaki Tomahawk’lar gemi, denizaltı veya karada konuşlu fırlatıcılardan (launcher) atılabiliyor.

#Suriye
#ABD
#Rusya
6 yıl önce
default-profile-img