|

Suudi Arabistan ve Türkiye'den yardım istiyoruz

Irak'taki Haşdi Vatani Sözcüsü Mahmut Surçi, "Musul'un geri alınmasında Bağdat'ın ciddi olmadığını, bu yüzden İslam İttifakı'nın önemli iki gücü Suudi Arabistan ve Türkiye'den yardım istiyoruz" dedi. Surçi, yardım gelmemesi halinde DAEŞ'in kanser gibi dünyaya yayılacağını ifade etti.

Yeni Şafak
11:40 - 18/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:06 - 18/04/2016 Pazartesi
AA

Irak'taki Haşdi Vatani (Sünni milis gücü) Sözcüsü Mahmut Surçi, terör örgütüDAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kentinin siyasi çekişmelerden dolayı geri alınmadığını iddia ederek, "Bağdat'ın kentin geri alınmasında ciddi olmadığını düşünüyoruz. Bu yüzden İslam İttifakı'nın önemli iki gücü Suudi Arabistan ve Türkiye'den yardım istiyoruz." dedi.



Surçi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentindeki çalışma ofisinde Musul'u kurtarma operasyonunun gidişatı ve önündeki engeller hakkında değerlendirmelerde bulundu.



Meclis'teki çekişmeler operasyonn arka plana düştü


Musul'un geri alınması konusunda Bağdat yönetimi ve uluslararası koalisyon güçlerinin ciddi girişimler içerisine girmediğini belirten Surçi, "Meclis'te meydana gelen son siyasi çekişmelerle beraber, bölge ve tüm dünya için hayati önemi haiz olan Musul'un geri alınması arka plana düştü. Koalisyon güçleri sürekli bir şekilde hava saldırıları düzenliyor ancak karadan yapılacak operasyonlar kilit önem taşıyor ve savaşın kaderini belirleyecek. Bu konuda ciddi bir ilerleme veya hazırlık yok." dedi.



Suudi Arabistan ve Türkiye'den yardım talep ediyoruz


DAEŞ'in yaklaşık 2 yıldır Musul'u elinde tuttuğunu hatırlatan Surçi, "Eğer bu şekilde devam ederse, örgüt 3'üncü yılında da kenti kontrol etmeye devam edecek. Bağdat'ın içerisinde olduğu durum malum. Bu yüzden İslam İttifakı'nın önemli iki gücü Suudi Arabistan ve Türkiye'nin Musul halkına yardım etmesini talep ediyoruz." diye konuştu.



Suudi Arabistan ve Türkiye'nin yardımlarının kentin geri alınmasında etkili olacağını dile getiren Surçi şunları ifade etti: "Musul halkı şu anda aç ve perişan bir şekilde kurtarılmayı bekliyor. Bağdat ve diğer taraflar bu konuda ciddi adımları atmadıkları takdirde, İslam İttifakı'ndan yardım talebinde bulunacağız. Bu konuda Suudi Arabistan ve Türkiye'nin yardımlarının etkili olacağını tahmin ediyoruz. Aksi takdirde, bu örgüt kanser gibi başta bölge olmak üzere tüm dünyaya yayılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.



#Irak
#Musul'u kurtarma operasyonu
#Suudi Arabistan ve Türkiye'den yardım talebi
8 yıl önce