|

Suudi Arabistan'dan Yemen'e saldırı: 19 ölü

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, El Hudeyde şehrine hava saldırısı düzenledi. 19 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilirken, pazara gerçekleştirilen saldırı sonrası yürek burkan görüntüler ortaya çıktı.

Yeni Şafak
12:52 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:21 - 25/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Yemen'e düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden siviller.
Yemen'e düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden siviller.

Yemen'in batısındaki El Hudeyde şehrindeki Beyt el Fakıh bölgesine yönelik Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon bombardımanında en az 19 kişinin öldüğü, 10 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Pazar yerine düzenlenen saldırıda, sebzeler ve meyveler bile kana bulandı.



Kısa bir süre önce yayınlanan Birleşmiş Milletler raporunda, Suudi Arabistan önceliğindeki koalisyonun Yemen'de çarşı yerlerine, sağlık kuruluşlarına, okullara, cenaze ve düğünlere yönelik düzenlediği hava saldırıları sonucu son üç yılda 16000 sivilin yaşamını yitirdiği ya da yaralandığı belirtilmişti.


Yemen’de yaşananları ‘dünyanın en büyük insani krizi’ olarak değerlendiren Birleşmiş Milletler’in verilerine göre, şimdiye dek savaşta 28 binden fazla insan hayatını kaybetti. Ülkede açlık çekenlerin sayısının 14 milyona ulaşabileceği değerlendirmesi yapılırken, bu sayının ülke nüfusunun yaklaşık yarısına tekabül ettiğine dikkat çekiliyor.

#Yemen
#Suudi Arabistan
#Saldırı
6 yıl önce