|

Thompson yarıştan çekildi

ABD'nin Wisconsin eyaleti eski Valisi Tommy Thompson, Iowa seçim anketinde altıncı gelmesinden sonra, Cumhuriyetçi Parti başkan adaylığı yarışından çekildiğini açıkladı.

Cihan
00:00 - 13/08/2007 Pazartesi
Güncelleme: 17:40 - 13/08/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Thompson yarıştan çekildi
Thompson yarıştan çekildi

Aday olduğundan dolayı pişmanlık duymadığını dile getiren Thompson, "Valilik ve Sağlık Bakanlığı görevlerimin başkanlık yapmam için ihtiyaç duyduğum tecrübeyi verdiğini düşünüyordum; ancak seçmenin tercihine saygı duyuyorum" dedi. Thompson, açıklamasında hangi adayı destekleyeceğine ise yer vermedi.

Amerika'da Cumhuriyetçi Parti'de her başkan adaylığı yarışından önceki ağustos ayında Iowa'da gerçekleştirilmesi gelenek olan Iowa seçim anketinin bu seneki galibi Massachusetts eski Valisi Mitt Romney olmuştu. Iowa'nın Ames şehrinde gerçekleştirilen ve 33 bin civarında seçmenin katıldığı seçim anketine en ciddi hazırlanan aday olan ve birkaç aydır milyonlarca dolar harcayan Romney'in en çok oyu alması sürpriz olmamıştı.

Kullanılan oyların yüzde 31,6'sını alan Mitt Romney'i, yüzde 18,1 ile Arkansas eski Valisi Mike Huckabee takip ederken, Kansas Senatörü Sam Brownback da yüzde 15,3'lük oy oranı ile üçüncü oldu. Seçimi 6. sırada bitiren Wisconsin eski Valisi Tommy Thompson'ın başkan adaylığı yarışından çekilebileceği belirtiliyordu.

17 yıl önce