|

Trump iddialara meydan okudu

Trump, 2020 seçimlerinde ABD Başkanlığına aday olacağı öner sürülen ünlü sunucu Oprah Winfrey'e meydan okudu. Trump, “Oprah’ı yenerim. Oprah çok eğlenceli olur” dedi.

Yeni Şafak
11:22 - 10/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:35 - 10/01/2018 Çarşamba
Diğer
Demokrat Parti'nin 2018 yılı ortalarında aday adaylarını açıklamaya başlayacağı belirtildi.
Demokrat Parti'nin 2018 yılı ortalarında aday adaylarını açıklamaya başlayacağı belirtildi.

Amerikalı ünlü talk show sunucusu Oprah Winfrey'in, ABD'de 2020 yılında yapılacak Başkanlık seçimine hazırlandığı iddia edilmesinin ardından Trump'tan açıklama geldi.

Trump, 2020 seçimlerinde ABD Başkanlığına aday olacağı öner sürülen ünlü sunucu Oprah Winfrey'e meydan okudu

Sputnik'de yer alan habere göre, Trump, Beyaz Saray’da Kongre üyeleriyle göçmenlik konusundaki toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, Oprah Winfrey’i seçimlerde geride bırakacağını ama ünlü sunucunun seçim yarışına gireceğini sanmadığını söyledi.

Başkan Trump, “Oprah’ı yenerim. Oprah çok eğlenceli olur” dedi. Ancak Trump, Oprah Winfrey’yi çok iyi tanıdığını belirterek, “Seçime gireceğini sanmıyorum” dedi.

'Aktif siyaset düşünüyor' iddiası

Winfrey'in çevresine dayandırılan haberde, Oprah Winfrey'in Başkanlık yarışına girmeyi "aktif bir şekilde düşündüğü" öne sürülmüştü.

Haberde, Winfrey'in çevresinden de Başkanlık yarışına girmesi için kendisine baskı yapıldığı belirtilerek, "Oprah Winfrey Başkanlığa hazırlanıyor." ifadesine yer verildi.

Demokrat Parti'nin 2018 yılı ortalarında aday adaylarını açıklamaya başlayacağı belirtilen haberde, henüz partinin bir aday adayının olmadığı da hatırlatıldı.

  • Ünlü sunucunun yıllardır devam eden televizyon programında oluşturduğu imajın kendisine Demokrat Partiden adaylık kapısını açabileceği belirtiliyor.

Winfrey'in yeterince siyasi tecrübesinin olmayışı ise sunucuya yönelik eleştirilerin başında geliyor.

"Tecrübeye gerek yok"

Aralık 2017'de Bloomberg'e verdiği röportaj sonrasında muhabirin "Çok net bir şekilde görülüyor ki ABD'de Başkan olmak için tecrübeye ihtiyaç yok" şeklindeki yorumu üzerine Oprah Winfrey, "Tecrübemin olmadığını düşünüyordum, (Başkan Donald Trump'a atıfta bulunarak) Fakat şu anda ülkede neler olduğunu görünce fikrim değişti." ifadesini kullanmıştı.

ABD'de en çok kazanan televizyon yıldızlarından biri olarak bilinen Winfrey, kendi ismini taşıyan bir talk show programı yapıyor.

"Başkanlık Özgürlük Madalyası" unvanını da taşıyan Oprah Winfrey'in, Harvard Üniversitesinden fahri doktorası da bulunuyor.

#ABD
#Oprah Winfrey
#Donald Trump
6 yıl önce